Nieuwe video's alBahr - Cappella Amsterdam (3 nov)

25 oktober 2021

Op woensdagavond 3 november laat Cappella Amsterdam in 'alBahr' horen hoezeer de verschillende muzikale tradities rond de Middellandse Zee met elkaar verbonden zijn. Klanken uit de Arabische muziek en het Midden-Oosten mengen zich met balkanmuziek en jazz.

alBahr - trailerArtistiek leider en dirigent Leonard Evers over het idee achter alBahr

Leonard Evers (artistieke leiding en dirigent) legt uit dat ‘westerse’ en 'Arabische' muziek vaak ten onrechte tegenover elkaar worden gezet. Terwijl er al eeuwenlang sprake is van vermenging van invloeden rond de Middellandse Zee: een fluïde centrum van uitwisseling. Om dit aan te tonen maakte Evers een programma met (koor)muziek waarin deze eeuwenlange uitwisseling duidelijk hoorbaar is.


alBahr - vormgeving

Peter Leung (choreograaf) en Frouke ten Velden (media artist) over de mise-en-espace en het lichtontwerp voor AlBahr.


Over de nieuwe compositie HamZaad van Aftab Darvishi

De Iraans-Nederlandse componiste Aftab Darvishi schreef een nieuw werk in Farsi voor koor en instrumentale solisten: HamZaad, Perzisch voor ‘mijn metgezel’. Het is geïnspireerd op een gedicht van de Perzische dichter Hooshang Ebtehaj (هوشنگ ابتهاج)  over het verlangen naar een ooit gehoorde stem tussen de sterren. Darvishi werkte samen met o.a. Kronos Quartet, haar opera Turan Dokht ging in 2019 in première tijdens het Holland Festival.

Meer info en tickets