The Big Loud Thing (foto Bart van Os)

Bijzondere nieuwe randprogramma’s

20 november 2022

Op dertien avonden dit seizoen klinkt voor of na het hoofdconcert in de Grote Zaal een kort concert in de Entreehal of Foyerdeck 1. Als concertbezoeker kun je ze gratis bijwonen. Deze nieuw bijgeboekte miniconcerten zijn verdeeld over twee series: Echoes of Nothing en The Big Loud Thing.


Echoes of Nothing bestaat uit maandelijkse korte concerten, gecureerd door drie studenten van Conservatorium van Amsterdam: Dániel Bolba, Agostinho Sequeira en Vizma Zvaigzner. Elk miniconcert reflecteert op het programma van het concert in de Grote Zaal.

In The Big Loud Thing geven leden van Ensemble Klang en Neo-fanfare 9x1 op vijf data een concert van ongeveer een half uur in de Entreehal, na afloop van het concert in de Grote Zaal. Muziek van het legendarische orkest De Volharding staat centraal. De reeks mini-concerten vormt de opmaat naar het programma Mapping Andriessen tijdens het Minimal Music Festival in april 2023.

Naast deze twee nieuwe series met miniconcerten zijn er ook de al eerder aangekondigde voorprogramma's bij de series Strijkkwartetten, Grote Zangers en Open je Oren.