De week van...

Musici en concertseries in de schijnwerpers

De akoestiek in het Muziekgebouw leent zich fantastisch voor pianomuziek. En oude muziek. En splinternieuwe werken. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Nu publiek en musici elkaar niet in het Muziekgebouw kunnen treffen, bieden we graag een online alternatief. Daarom zetten we komende tijd elke week een musicus en concertserie in de schijnwerpers.

Week van... de kamermuziek

Q&A met Ella van Poucke
In de 3e week van december is het de week van de kamermuziek. Celliste Ella van Poucke beantwoordt vragen van muziekliefhebbers. Haar favoriete muziekstuk? De beste tip die ze ooit kreeg? Je hoort het in de video.

Week van.. World

Q&A met Jawa Manla
In de week van world (24 november t/m 1 december 2020) belichten we de veelzijdigheid van de serie. We delen muziek uit onder meer Turkije, India en Spanje. Ook is er speciale aandacht voor de jonge musicus Jawa Manla en haar instrument, de ud.

Week van.. de oude muziek

Q&A met Maarten Engeltjes
In de week van de oude muziek (9 t/m 15 november 2020) kon het publiek vragen stellen aan countertenor en oude-muziekexpert Maarten Engeltjes. Bekijk hieronder de video met zijn verhalen over barock&roll!

Week van... de piano

Q&A met Hannes Minnaar
Van 4 t/m 10 november 2020 stond de piano centraal. We deelden een concertregistratie en een playlist vol luistertips. Als klap op de vuurpijl beantwoordt toppianist Hannes Minnaar vragen van publiek die vorige week binnenkwamen na onze oproep op Facebook en Instagram. Zoals: 'Welk stuk zou je als eerste spelen wanneer je weer voor een volle zaal mag staan?' Bekijk Hannes' antwoord op deze en andere interessante vragen in de video hieronder!