BSO en NSO

Muziek is onmisbaar in het leven van jonge mensen: het brengt plezier, in je eigen hart en hoofd - en met elkaar. Het Muziekgebouw en Bimhuis willen de liefde voor muziek met zoveel mogelijk mensen delen. Ook met kinderen.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen al jong op allerlei manieren met muziek in aanraking komen. Door kennis te maken met verschillende muziekgenres, te luisteren naar muziek, te experimenteren en door zelf muziek te bedenken en uit te voeren. Voor BSO's en NSO's organiseren wij workshops SoundLAB.

WeeRKlanK ontdekkingstocht

Ga mee op geluidsontdekkingstocht!
... in de herfstvakantie (17 + 18 okt)

Bezoek samen met de kinderen de speelse en interactieve installatie uit de voorstelling WeeRKLaNK, een samenwerking van het Muziekgebouw met Dadodans. Aan de hand van opdrachten maken de kinderen kennis met deze bijzondere ruimte waar je geluidsobjecten van dichtbij kunt ontdekken en beleven.

De kinderen worden meegenomen én gaan zelfstandig op onderzoek in deze bijzondere ruimte vol akoestische instrumenten, sensoren en objecten waar je in, uit, langs en doorheen kunt lopen. Het belooft een uitbundige, levendige ontdekkingsreis te worden, een feest voor de zintuigen. De kinderen dansen en bewegen mee, en maken tekeningen geïnspireerd op wat ze horen. Doe mee en laat je verrassen!

De WeeRKLaNK installatie is een bijzondere activiteit in de herfstvakantie voor kinderen tot 7 jaar. En is op afspraak te bezoeken op maandag 17 oktober en dinsdag 18 oktober. Een bezoek duurt 75 minuten inclusief pauze- en speelmoment.

Tip voor BSO’s
Het is mogelijk om een bezoek aan WeeRKLaNK met de kleinste kinderen (tot 7 jaar) te combineren met een gelijktijdig SoundLAB bezoek voor de oudere kinderen (vanaf 7 jaar). 

Voor wie: tot 7 jaar
Wanneer: ma 17 oktober 2022 (10.30 + 13.00 uur) + di 18 oktober 2022 (10.30 + 13.00 uur)
Waar: Muziekgebouw Atrium
Duur: 75 minuten
Kosten: € 6,50 per kind
Groepsgrootte: in overleg

boeken

Workshop SoundLAB

In het SoundLAB speel je op bijzondere instrumenten als de Dato DUO, Toonpad, Formonium en de MODi. Hiermee maak je samen met anderen een heel nieuw muziekstuk.

Je gaat in deze workshop zelf experimenteren met klanken, de lol ervaren van het muziek maken en op een creatieve manier nieuwe muziekstukken bedenken. In de workshop SoundLAB staat experimenteren met wonderlijke, unieke instrumenten centraal. Kom je op onderzoek in ons laboratorium? Noten lezen is niet nodig.

Voor wie: vanaf 7 jaar – max. 30 kinderen per workshop
Wanneer: vrij te boeken
Waar: Muziekgebouw Atriumzaal
Duur: 90 minuten
Lessen: Eerste les digitale voorbereiding
Kosten: € 6,50 per leerling 

boeken

Tip: Wist je dat het SoundLAB ook als personeelsuitje te boeken is? Voor meer informatie en kostenopgave, stuur een mail naar educatie@bimhuismuziekgebouw.nl

Informatie en boeken

Meer informatie?
Afdeling Educatie Bimhuis & Muziekgebouw 
Contactpersoon: Temo Gonzalez

Adres: Piet Heinkade 1 en 3, 1019 BR Amsterdam
T: 020 788 2046
E: educatie@bimhuismuziekgebouw.nl