Seán Morgan-Rooney (foto: Marco Borggreve)

Seán Morgan-Rooney

Lunchconcert Dutch Classical Talent
do 21 jan 2021 12:30 - 13:30
do 21 jan 2021
12:30 - 13:30
  • do 21 jan 2021
    12:30 - 13:30
    Grote Zaal
    Geweest

Programma

Seán Morgan-Rooney Overture
Seán Morgan-Rooney
Interstitium ‘Water’
Luciano Berio
Wasserklavier
Alban Berg Sonate voor piano op. 1
Seán Morgan-Rooney Interstitium ‘Air’ 
Luciano Berio Luftklavier
Maurice Ravel Miroirs
Seán Morgan-Rooney Interstitium 
Luciano Berio Feuerklavier
Igor Stravinsky/Guido Agosti Suite uit De Vuurvogel

Uitvoerenden

Seán Morgan-Rooney piano

Intelligent en fantasierijk pianotalent neemt je mee in een droomwereld

‘Intelligente en fantasierijke pianist met een geweldige timing en frasering. Zijn spel is virtuoos en beeldend, hij neemt de luisteraar mee in zijn eigen droomwereld. Zelden iemand gehoord die zo mooi de afwisseling laat horen tussen eenvoud en complexiteit.’ – vakjury Dutch Classical Talent

Het talent van deze intelligente, vindingrijke Ierse pianist/componist is ook in Groot-Brittannië niet onopgemerkt gebleven. Seán Morgan-Rooney was finalist van de BBC Young Musician of the Year-verkiezing. Dit succes krijgt nu een vervolg tijdens de tournee van Dutch Classical Talent. Het uitgangspunt van zijn wat introspectieve programma is de relatie tussen natuur en de menselijke ziel en tussen identiteit en voorstellingsvermogen. Daarmee heeft hij een actueel thema te pakken: het zijn werelden die maar al te vaak op gespannen voet met elkaar staan.

Seán Morgan-Rooney is op dit moment een van de meest veelbelovende pianotalenten uit Ierland. Als solist heeft hij gespeeld met alle grote Ierse orkesten, waaronder het National Symphony Orchestra of Ireland, het Camerata Ireland Orchestra en het Ulster Orchestra. Hij is een van de toptalenten die de vakjury van Dutch Classical Talent via audities heeft gekozen voor een coachingstraject en tournee langs de twaalf grootste concertzalen van Nederland.