Rachmaninovs Cellosonate

Ella van Poucke + Caspar Vos
do 27 mei 2021 20:00 - 21:00
do 27 mei 2021
20:00 - 21:00
  • do 27 mei 2021
    20:00 - 21:00
    Grote Zaal
    Geweest

Programma

Sergej Rachmaninov Cellosonate op. 19
1. Lento – Allegro moderato
2. Allegro scherzando
3. Andante
4. Allegro mosso

Sergej Rachmaninov Twee stukken voor cello en piano, opus 2
1. Prélude
2. Danse orientale

Sergej Rachmaninov Vocalise

Uitvoerenden

Ella van Poucke cello
Caspar Vos piano

Meeslepende werken voor cello en piano

Bekijk de livestream

Bekijk de livestream bovenaan deze pagina of op YouTube. Start de stream op deze pagina niet vanzelf? Klik dan op de paarse play button in de foto.

Streams terugkijken
Dit concert en andere streams uit de serie Up Close kun je tot een maand na uitzending terugkijken onderaan de pagina muziekgebouw.nl/streams en YouTube.

Steun de musici & componisten
De culturele sector, waaronder ook vele musici en componisten, wordt hard geraakt door de coronacrisis. Deze livestream is dan ook mede bedoeld om hen een hart onder riem te steken, ook financieel. Je bijdrage is van harte welkom. Doneren kan eenvoudig via o.a. iDeal. Dank alvast!

Doneer


Over het concert

Celliste Ella van Poucke en pianist Caspar Vos duiken diep in de gevoelswereld van Sergej Rachmaninov, de belichaming van de romantische Russische ziel. Rachmaninov componeerde zijn Cellosonate in 1901, toen hij opkrabbelde uit de barre, jarenlange depressie die volgde op de rampzalige première van zijn Eerste symfonie. De sonate is een omvangrijk en meeslepend werk, waarin cello en piano gelijkwaardige gesprekspartners zijn. Van Poucke en Vos plaatsen er enkele kleinere duo’s tegenover.

Zoals de woordeloze Vocalise, een van Rachmaninovs geliefdste liederen, dat hij in 1915 schreef nadat kort na elkaar twee goede vrienden waren overleden. Vanavond klinkt het in een arrangement voor piano en cello, maar het zingt onverminderd. Twee stukken, opus 2 ontstond aan het begin van Rachmaninovs carrière, toen hij als twintigjarige componist en pianist op het punt stond de wereld te veroveren.


Programma-informatie