Frisse Oren Mobiel (beeld Gerard de Bruyne)

Wiegeling (0+)

Frisse Oren
vr 24 mrt 2023 09:30 - 10:00
vr 24 mrt 2023
09:30 - 10:00
  • vr 24 mrt 2023
    09:30 - 10:00
    Excl. pauzedrankje
    Kleine Zaal
  • Tip: voor de mooiste concertbeleving vragen we je om het leeftijdsadvies te in acht te nemen

Uitvoerenden

Anneke Wensink regie
Theun Mosk scenografie
Jaber Fayad muziek, ud
Sterre Konijn sopraan
Rudi van Hest klarinet

Een feest voor alle zintuigen

Met Wiegeling brengt Frisse Oren een ode aan het wiegelied. In een zachte, geborgen omgeving gaan een zangeres, een klarinettist en een ud-speler muzikale ontmoetingen aan met het jonge publiek en met elkaar. Spelers én publiek vertoeven samen in een bijzonder vormgegeven decor waarin het heerlijk deinen en soezelen is. Ouder en kind hebben een eigen zitplekje in dit decor, maar rondkruipen mag ook.

Een Arabisch wiegelied uit de jeugdherinneringen van de Syrische Jaber Fayad is het vertrekpunt voor Wiegeling, maar in Jabers composities hoor je invloeden van muziek van over de hele wereld en van alle tijden terug. De klanken prikkelen de verbeelding en doen je met een glimlach terugdenken aan plekken waar je zelf misschien nog nooit bent geweest.

De bewegende kunstwerken van Jean Tinguely vormen de inspiratiebron voor het decor:  bewegende abstracte vormen, kleurrijke lichtbronnen en elementen die wonderlijke geluiden maken. In combinatie met muziek en spel van de musici van Frisse Oren maakt dit Wiegeling tot een feest voor alle zintuigen.

 Frisse Oren Mobiel (beeld Gerard de Bruyne)
Frisse Oren Mobiel (beeld Gerard de Bruyne)