Joost Willemze (foto Marco Borggreve)

Joost Willemze

Lunchconcert Dutch Classical Talent
do 16 mrt 2023 12:30 - 13:30
do 16 mrt 2023
12:30 - 13:30

Programma

Christoph Willibald Gluck Che farò senza Euridice; Dans van de gezegende geesten (Orfeo) 
Benjamin Attahir De l’obscurité II 
Toru Takemitsu Stanza II 
Luigi Rossi Orfeo: Passacaglia per arpa 
Johannes Brahms Intermezzo op. 118 nr. 2 
Carlos Micháns nieuw werk 
Marius Flothuis Pour le tombeau d’Orphée

Uitvoerenden

Joost Willemze harp

Theatraal concert rond de liefdesgeschiedenis van Orpheus en Eurydice

De tragische liefdesgeschiedenis van Orpheus en Eurydice heeft talloze kunstenaars geïnspireerd. In een theatraal concert vertelt Joost Willemze dit verhaal nu op de harp. Zijn ongeëvenaarde talent blijkt uit de eerste prijzen die hij won bij internationale concoursen. Willemze studeerde naast harp aan het Conservatorium van Amsterdam ook Russisch en Klassieke Talen aan de Universiteit Leiden. In deze voorstelling komen zijn liefde voor muziek en zijn liefde voor de Griekse mythologie samen. 

Ook de jury van Dutch Classical Talent legt een link naar de oudheid: ‘Als een Griekse god bespeelt hij de harp. Met zijn serene uitstraling en gestileerd programma laat hij ons zien hoe mooi eenvoud kan zijn. Prachtige, grote klank en heldere virtuositeit.’

Dutch Classical Talent 

Dutch Classical Talent is een ontwikkelingstraject voor jonge Nederlandse topmusici. Laureaten zijn bijvoorbeeld Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, het Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet, om maar wat klinkende namen te noemen. Talent alleen is niet genoeg om de finale van Dutch Classical Talent te bereiken. Deelnemers moeten onderscheidende en prikkelende programma’s meenemen, visie en een beetje lef. De Finale van Dutch Classical Talent is zondag 28 mei 2023 in TivoliVredenburg.