Alina Imbragimova (foto Eva Vermandel)

Oestvolskaja, Beethoven, Sjostakovitsj

Mario Brunello, Alina Ibragimova, Pavel Kolesnikov + Samson Tsoy
za 29 apr 2023 15:00 - 16:15
za 29 apr 2023
15:00 - 16:15
  • za 29 apr 2023
    15:00 - 16:15
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal

Programma

Galina Oestvolskaja Pianosonate nr. 6
Ludwig van Beethoven Sonate voor cello en piano nr. 5
Dmitri Sjostakovitsj Sonate voor viool en piano

Uitvoerenden

Mario Brunello cello
Alina Ibragimova
viool
Pavel Kolesnikov piano
Samson Tsoy piano

Monument voor vitaliteit

Het Ragged Music Festival opent met de inktzwarte Zesde pianosonate van de ondoorgrondelijke kluizenares Galina Oestvolskaja. In deze snoeihard hamerende woede-uitbarsting wordt ook het sprankje hoop dat tegen het slot heel even doorbreekt meedogenloos weggeslagen. Sjostakovitsj’ late Vioolsonate is ook nogal grimmig, maar de uitgebeende muzikale abstractie – die zijn late werk zo bijzonder maakt – overstijgt de sombere emotionele lading. Te midden van deze zeer Russische bekentenismuziek, is Beethovens laatste cellosonate een krachtig monument voor de vitaliteit van al wat is.

De musici die in het Ragged Music Festival aantreden, zijn allemaal verbonden met het rijke internationale Londense muziekleven. Pavel Kolesnikov en Samson Tsoy kwamen uit heel verschillende delen van Rusland. Ze studeerden samen aan het vermaarde Royal College of Music, waar violiste Alina Ibragimova nu les geeft. De Italiaanse cellist Mario Brunello doceert aan de even prestigieuze Royal Academy of Music.

Ragged Music Festival

Met het Ragged Music Festival (29 + 30 april 2023) willen Pavel Kolesnikov en Samson Tsoy ruimte maken voor eerlijke en avontuurlijke muziek tussen het lawaai van alledag. Na succesvolle edities in Lo…