Hakan Uyrum + Salah Eddine Mesbah (foto Meesterwerk)

House of Maqam

Hakan Uyrum + Salah Eddine Mesbah
za 9 jul 2022 20:00 - 21:00
za 9 jul 2022
20:00 - 21:00

Programma

18:00 - 20:00 / DJ
20:00 - 21:00 / concert
21:00 - 23:00 / DJ

Uitvoerenden

Hakan Uyrum ney
Salah Eddine Mesbah zang en percussie 
Ahmed Khaili percussie
Mohamed Mokhlis viool 

Mystieke Arabische muziek en poëzie

Laat je meevoeren door klank- en dichtkunst die volken verbindt van Istanbul tot Granada. Salah Eddine Mesbah, afkomstig uit Tanger, vertegenwoordigt een nieuwe generatie spirituele zangers. Hakan Uyrum uit Amsterdam is een groot talent op ney, de eeuwenoude rieten fluit. Samen verweven zij ragfijne melodieën met mystieke poëzie van legendarische dichters als Rumi, Abn Arabi en Al Shustari.

In House of Maqam spelen Mesbah en Uyrum met leden van het Amsterdams Andalusisch Orkest. Het programma werd samengesteld door de muzikale leiders van dit invloedrijke orkest, Abderrahim Semlali en Ahmed El Maai. Je kunt hen zien als ambassadeurs van de maqam, het toonstelsel dat karakteristiek is voor de spirituele muziek van het Arabische, Turkse en Perzische taalgebied.

i.s.m.

Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner
Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten. Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. We organiseren onze terrasconcerten in samenwerking met 4'33 grand café. Zowel voor als na de concerten draait een DJ. Je bent welkom vanaf 18.00 uur.