Tino van der Sman (foto Daniel Galisteo)

Flamenco: Curioso impertinente

Tino van der Sman
za 30 jul 2022 20:00 - 21:00
za 30 jul 2022
20:00 - 21:00

Programma

18:00 - 20:00 / DJ
20:00 - 21:00 / concert
21:00 - 23:00 / DJ

Uitvoerenden

Tino van der Sman gitaar
Vicente Gelo zang
Udo Demandt percussie

Nederlandse flamencogitarist brengt eerbetoon aan Sevilla

De romantische reizigers die in de negentiende eeuw Spanje en haar cultuur ontdekten, noemden zichzelf curiosos impertinentes. De Nederlandse gitarist Tino van der Sman trok twintig jaar geleden als zo’n ‘onbeschaamde nieuwsgierige’ naar Sevilla en verwierf zich als een van de weinige niet-Spanjaarden naam en faam als flamencogitarist. Daar ontwikkelde hij zich tot een veelgevraagd begeleider van de hedendaagse flamencotop.

Gitarist en leermeester Gerardo Núñez prijst de eigenheid en het talent waarmee deze Nederlandse ‘flamencovlerk’ zich een weg baande in de veeleisende flamencoscene. Voor het zomers concert op het terras van het Muziekgebouw Amsterdam neemt Van der Sman de Sevillaanse cantaor Vicente Gelo mee.

i.s.m.

Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner
Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten. Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. We organiseren onze terrasconcerten in samenwerking met 4'33 grand café. Zowel voor als na de concerten draait een DJ. Je bent welkom vanaf 18.00 uur.