Nieuw Amsterdams Peil (foto Martina Simkovicova)

Poulenc, Desyatnikov en Adams

Nieuw Amsterdams Peil
vr 12 aug 2022 20:00 - 21:00
vr 12 aug 2022
20:00 - 21:00

Programma

18:00 - 20:00 / DJ

20:00 - 21:00 / concert
Francis Poulenc Vioolsonate 
Leonid Desyatnikov Wie der alte Leiermann 
John Adams Road Movies 

21:00 - 23:00 / DJ

Uitvoerenden

Nieuw Amsterdams Peil:
Heleen Hulst viool
Gerard Bouwhuis piano

Drie verschillende stukken voor piano en viool

‘Het monster is voltooid’, schreef Poulenc over zijn vierde poging tot een vioolsonate. ‘Het is niet slecht en in ieder geval heel anders dan de alomtegenwoordige lijn van vioolmelodieën met pianobegeleiding van de negentiende-eeuwse Franse sonates, waar ik van moet overgeven.’ Leonid Desyatnikovs Wie der alte Leiermann is een door de afstand van de tijd vervormde hommage aan Franz Schuberts tot op het bot uitgebeende lied van de dood. Dat contrasteert nogal met John Adams’ Road Movies. Muziek over ‘the joys of driving’ aldus de componist.

Nieuw Amsterdams Peil is al jarenlang een vaste waarde in het Muziekgebouw. ‘De onverschrokken band die voor geen genre of stijl terugdeinst’ speelt vanavond in zijn kleinste bezetting. Violiste Heleen Hulst en pianist Gerard Bouwhuis zijn de motor van het ensemble dat zij in 2005 samen begonnen.

Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner
Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten. Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. We organiseren onze terrasconcerten in samenwerking met 4'33 grand café. Zowel voor als na de concerten draait een DJ. Je bent welkom vanaf 18.00 uur.