Georgia Burashko

Georgia Burashko

Lunchconcert Dutch Classical Talent
do 14 mrt 2024 12:30 - 13:30
do 14 mrt 2024
12:30 - 13:30
  • do 14 mrt 2024
    12:30 - 13:30
    Excl. drankje
    Grote Zaal

Programma

Henry Purcell Dido’s Lament
Werken van Georg Friedrich Händel, Ralph Vaughan Williams, Karmit Fadael, Dolly Parton en anderen

Uitvoerenden

Georgia Burashko mezzosopraan, slagwerk
Alex Baker gamba
Anna Lachegyi gamba
Asako Ueda luit
Hannah Voss blokfluit, fagot

Levensthema’s door vier eeuwen muziek

In dit programma Beauty Awake bezingt de Canadese mezzosopraan Georgia Burashko enkele grote thema’s van het leven: kindertijd, liefde, hartzeer en eeuwigheid. Haar diverse bloemlezing reikt van Engelstalige liederen uit de Elizabethaanse renaissance tot aan de hoogbarok en veel later. Ook werken van Karmit Fadael en Dolly Parton komen langs. Een ensemble van twee gamba’s en een luit vergezellen haar in deze reis door vier eeuwen schoonheid.

De jury schreef over het programma van Georgia Burashko: 'Met een goed gevoel voor drama heeft ze een prachtig en boeiend programma samengesteld'. Dat gevoel voor drama komt haar goed te pas. Inmiddels zong Georgia meerdere operarollen en is ze ontdekt door Les Arts Florissants. In seizoen 2023-2024 gaat ze met dit ensemble op wereldtournee met The Fairy Queen van Purcell.

Dutch Classical Talent 
Dutch Classical Talent is een ontwikkelingstraject voor jonge Nederlandse topmusici. Laureaten zijn bijvoorbeeld Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, het Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet, om maar wat klinkende namen te noemen. Talent alleen is niet genoeg om de finale van Dutch Classical Talent te bereiken. Deelnemers moeten onderscheidende en prikkelende programma’s meenemen, visie en een beetje lef. De Finale van Dutch Classical Talent is zondag 12 mei 2024 in TivoliVredenburg.

Concert én rondleiding
Volg om 10.45 uur, voorafgaand aan dit lunchconcert, de rondleiding door het Muziekgebouw. Het ticket voor de rondleiding kost € 10,00 en geeft je gratis toegang tot het concert.

Georgia Burashko
Georgia Burashko