Thomas Oliemans (foto Marco Borggreve)
zo 7 okt 2018 15:00 - 16:00

Thomas Oliemans

Wat is het geheim van zingen? (8+)
7 okt
15:00 - 16:00
  • zo 7 okt 2018
    15:00 - 16:00
    Grote Zaal

Baritonzanger Thomas Oliemans zingt in de grootste operahuizen ter wereld. Al jong was hij gek op muziek: toen hij 6 jaar was speelde hij viool en vanaf zijn 12e piano. Pas daarna volgde zijn liefde voor zingen. Naast opera zingt hij ook graag intieme klassieke liederen. Zo brengt hij dit concertseizoen een liedrecital in de serie Grote Zangers van het Muziekgebouw. Deze middag geeft hij daarvan een voorproefje voor zijn jongste publiek. En hij vertelt hoe het is om een wereldberoemde operazanger te zijn.

Hoe Thomas op het idee kwam om voor zijn beroep te gaan zingen? Heel toevallig eigenlijk. Zo zong hij tijdens een schoolavond klassieke muziek van Mahler én liedjes van Youp van ’t Hek. Dat deed hij blijkbaar zó goed, dat een van de ouders in de zaal hem zei dat hij iets met die mooie stem moest doen: zang studeren aan het conservatorium. Dat deed hij en hij voelde er zich meteen als een vis in het water.


Alle kinderen mogen een tekening insturen vóór 4 oktober

Om het concert nóg leuker te maken, willen wij kinderen vragen om een tekening te maken die gaat over één van de volgende thema’s, namelijk de afzonderlijke liederen uit An die ferne Geliebte, een liedcyclus die Thomas Oliemans zal zingen tijdens het concert:

• Op een heuvel turend in de verte
• Waar de bergen zo blauw zijn
• Op je rug liggend naar de lucht kijken
• Mooie wolken in de lucht
• Een bloeiende weide in de bergen
• Vogels die zingen en nestjes maken

Wij zullen alle tekeningen tijdens de liedcyclus laten zien op een groot scherm, zodat kinderen niet alleen de muziek kunnen luisteren, maar ook hun eigen tekeningen over de muziek kunnen bekijken. De tekeningen kunnen kinderen helpen de muziek en tekst beter te begrijpen.

Tekeningen kunnen worden opgestuurd naar: Muziekgebouw aan ’t IJ, afdeling Educatie, Piet Heinkade 1, 1019 BR Amsterdam. Inscannen mag ook. De foto of pdf kan gestuurd worden naar: educatie@muziekgebouw.nl

Graag ontvangen wij vóór 4 oktober de tekening of foto, zodat wij tijd hebben om de tekeningen in de presentatie te verwerken.

Tip! Om 14.30 uur is er een voorprogramma in de Entreehal door jong talent van de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam.

Wereldberoemde opera- en liedzanger zingt en vertelt 

Programma

14.30 uur / Entreehal / Voorprogramma
Voorprogramma door jong talent van de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam

15.00 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma 

Uitvoerenden

Thomas Oliemans bariton
Malcolm Martineau piano
Dieuwertje Blok presentatie

Thomas Oliemans (foto Marco Borggreve)
Thomas Oliemans (foto Marco Borggreve)
Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring