Nathalia & Maria Milstein (Marco Borggreve)

Maria + Nathalia Milstein

À la recherche du temps perdu
za 5 jan 2019 20:15 - 22:00
za 5 jan 2019
20:15 - 22:00
  • za 5 jan 2019
    20:15 - 22:00
    Pauze 20:55
    Grote Zaal
    Geweest

Programma

Maurice Ravel Sonate posthume
Camille Saint-Saëns Sonate voor viool en piano nr. 1 op. 75
Claude Debussy Sonate voor viool en piano in g
César Franck Sonate voor viool en piano in A

Uitvoerenden

Maria Milstein viool
Nathalia Milstein piano

Technische beperkingen hebben ze niet. De zussen kunnen zich helemaal vrij voelen om zo snel en zo zacht te spelen als ze zelf willen. Het resultaat is adembenemend. ★★★★★

de Volkskrant

Ze spelen ‘alsof ze uit één lichaam zijn gegroeid’ zonder enige technische beperking, schreef de Volkskrant jubelend naar aanleiding van hun eerste cd La Sonate de Vinteuil, geïnspireerd op Marcel Proust. Violiste Maria Milstein en haar zus, pianiste Nathalia spelen de sonates van Debussy en Saint-Saëns nu live samen, aangevuld met de beroemde Sonate in A van César Franck en de in 1975 herontdekte Sonate posthume van Maurice Ravel.

De Volkskrant noemde haar een ‘witte raaf in violistenland’ en vergeleek haar toon ‘die klinkt naar weemoed’ met die van de jonge Yehudi Menuhin. Maria Milstein maakt snel naam in Nederland en daarbuiten. In januari kreeg ze de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs en de cd die ze samen met haar zus Nathalia opnam kreeg internationaal alle lof. De violiste van het vermaarde Van Baerle Trio vond in haar zus, die ook al diverse prijzen achter haar naam heeft staan, de ideale duopartner.

Sublieme uitvoering door twee zussen