Maria Rita (foto Victor Carvalho)

Maria Rita

Voz e Piano
1 sep
20:15 - 22:00
  • za 1 sep 2018
    20:15 - 22:00
    Grote Zaal

Nu de eerste grote shows van haar tournee ‘Amor e Música’ er begin dit jaar op zitten, slaat Maria Rita een nieuwe weg in met een intiem programma voor piano en stem (Piano e Voz). Samen met pianist Rannieri Oliviera ontdekt ze de meest uiteenlopende genres van de Braziliaanse muziek; van baião tot samba. Hits van haar eerste album als “Cara Valente”, “Pagu” en “Num Corpo Só” komen voorbij maar ook klassiekers van componisten als Luiz Gonzaga, Gonzaguinha en Antonio Carlos Jobim.

Als dochter van twee grootheden uit de Braziliaanse muziek, Elis Regina en Cesar Camargo Mariano, startte Maria Rita haar professionele carrière op 24-jarige leeftijd. Voor haar debuutalbum ‘Maria Rita’ (met meer dan een miljoen verkochte exemplaren wereldwijd) ontving ze drie Grammy’s en met meer dan 190.000 verkochte cd's van "Samba Meu" in november 2017 ontving ze inmiddels haar zesde Latin-grammy, voor het "Beste Samba-album”. In Brazilië is ze een superster maar ook wereldwijd trekt ze volle zalen en kan met recht een van de succesvolste vocalisten van haar generatie genoemd worden.

Drievoudige Grammy-winnares en Braziliaanse superster

Uitvoerenden

Maria Rita zang
Rannieri Oliviera piano

Maria Rita
Maria Rita
Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring