Louis Andriessen (foto Marco Borggreve)

Warm-up Andriessen Festival

De schatkamer
  • zo 10 mrt 2019
    20:15 - 21:30
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal
    Geweest

Concert met talkshow over componist Louis Andriessen

Louis Andriessen, grootste Nederlandse componist van dit moment met een enorme internationale reputatie, schepper van een ontzagwekkend oeuvre, docent van een hele generatie vooraanstaande hedendaagse componisten. Maar ook boezemvriend van Reinbert de Leeuw met wie hij een rijk en roerig muzikaal leven deelt en geschiedenis schreef. In juni 2019 wordt hij 80.

Het Muziekgebouw en Asko|Schönberg eren hem met het Andriessen Festival (do 23 t/m zo 26 mei). Als warm-up voor het festival openen we deze avond de schatkamer met zijn werk. Maar er zijn ook interviews en archiefbeelden om Andriessen, zijn duidelijke meningen, gevoel voor humor én zijn muziek, beter te leren kennen. Presentator is Coen Verbraak, bekend van tv-programma Kijken in de Ziel.

Asko|Schönberg speelt zijn composities Zilver (1994) voor ensemble, Gesprek (2012), dat Andriessen samen met componist Martijn Padding schreef en Blokken (1966), een van de weinig grafische partituren van Andriessen. Ook zijn er kijk- en luisterfragmenten uit het leven en werk van Andriessen.
 

Deze warm-up vormt tegelijkertijd de eerste editie van de nieuwe reeks Schatkamer, waarin Asko|Schönberg samen met interessante gastsprekers het publiek meeneemt op een reis naar de parels uit de 20e-eeuwse muziek. Asko|Schönberg heeft door de jaren veel ervaring met het uitvoeren van de muziek van nu. In de schatkamer van het ensemble liggen dan ook de parels van de 20e-eeuwse muziek. In iedere editie van Schatkamer komen deze bijzondere composities aan bod.
 

Asko|Schönberg is ensemble in residence van het Muziekgebouw.

Onderdeel van:
Asko|Schönberg

Programma

Louis Andriessen Zilver
Louis Andriessen en Martijn Padding Gesprek
Louis Andriessen Blokken
Fragmenten uit Louis Andriessens De Materie en Hout

Uitvoerenden

Asko|Schönberg
Reinbert de Leeuw dirigent

Coen Verbraak presentator, in gesprek met Louis Andriessen en Reinbert de Leeuw

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring