Andriessen Festival

23 - 26 mei 2019 / Eerbetoon aan Nederlands grootste componist

De grootste levende Nederlandse componist Louis Andriessen wordt op 6 juni 2019 tachtig jaar: natuurtalent, vernieuwer, beeldenstormer, theatermaker, Haagse School-meester, icoon. Met zijn internationale doorbraakwerk De Staat veranderde Andriessen in 1976 het aangezicht van de muziek. Als docent stond hij aan de wieg van talloze carrières. Zijn opera’s veroverden de wereld. Het Muziekgebouw eert Louis Andriessen met een vierdaags festival, dat de kracht en reikwijdte toont van een ontzagwekkend oeuvre.

Natuurlijk staat De Staat op het programma, dat na ruim veertig jaar nog altijd kakelvers klinkt. Maar Andriessen is zich altijd blijven vernieuwen, zonder zijn handtekening kwijt te raken. Luister naar de zinnelijke klankwereld van La Passione (2002) of beleef het spetterende muziektheater van de double bill Odysseus' Women & Anaïs Nin. Ook geeft zijn boezemvriend Reinbert de Leeuw acte de présence. Daarnaast zijn er splinternieuwe stukken die Andriessen schreef voor pianist Ralph van Raat, ex-Zielsverwant van het Muziekgebouw, en voor de avontuurlijke violiste Monica Germino, tevens Louis’ levenspartner.

Doorlopend programma / iedere festivaldag
• Augmenting Andriessen - Augmented reality experience rond De Materie Part I en De Tijd in het Atrium en op het terras van grand café 4’33
• Filmprogramma met dagelijks wisselende documentaires en filmfragmenten in de Atriumzaal
• Pop-up optredens met korte werken van Andriessen

Bestel met korting bij 3 of meer concerten
Wanneer u 3 of meer concerten in het festival bezoekt, krijgt u festivalkorting (stapelkorting), oplopend tot 25%. Hoe meer concerten u kiest, hoe hoger de korting:

• 20% korting bij 3 tot 6 verschillende concerten 
• 25% korting bij 6 tot 9 verschillende concerten

Prijs voor alle 6 concerten*: € 143 (festivalkorting inbegrepen)
* van de concerten die meerdere keren worden uitgevoerd, is slechts één meegenomen in de berekening

Meer informatie over tickets bestellen met festivalkorting

Alle concerten:

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring