Quatuor Diotima (foto: Jérémie Mazenq)
za 28 mrt 2020 20:15 - 22:00

Quatuor Diotima

Schuberts laatste
28 mrt
20:15 - 22:00
  • za 28 mrt 2020
    20:15 - 22:00
    Grote Zaal

De vier concerten die het Quatuor Diotima in 2017 gaf in het Muziekgebouw, met strijkkwartetten van Beethoven, Schönberg en Boulez, maakten veel indruk. Diotima is een kwartet dat als geen ander de rijke traditie combineert met muziek van nu. Zo ook vanavond, met Schuberts epische, postuum gepubliceerde Vijftiende – Schuberts beste, volgens Gramophone – en een Nederlandse première van Oscar Bianchi. Diotima opent het concert met Bartóks sterk verhalende Tweede strijkkwartet, geschreven tijdens de Eerste Wereldoorlog.

De Italiaans-Zwitserse Oscar Bianchi woonde een paar jaar in Nederland en won in 2005 de Gaudeamusprijs voor jonge componisten. Hij schrijft zijn nieuwe stuk speciaal voor Diotima, een kwartet dat graag nauw samenwerkt met levende componisten. Hun intensieve contact met avant-garde-icoon Pierre Boulez leidde tot de integrale opname van diens muziek voor strijkkwartet, waarvoor ze een prestigieuze Diapason d’Or ontvingen.

Drie avontuurlijke strijkkwartetten uit drie eeuwen

Programma

19.45 uur / Entreehal / Voorprogramma

20.15 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma:


Béla Bartók
Strijkkwartet nr. 2
Oscar Bianchi Sintonía (Nederlandse première)
Franz Schubert Strijkkwartet nr. 15

Uitvoerenden

Quatuor Diotima:
Yun-Peng Zhao viool
Constance Ronzatti viool
Franck Chevalier altviool
Pierre Morlet celloQuatuor Diotima over de strijkkwartetten van Béla Bartók
Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring