Ensemble SCALA (foto: Michel Marang)
zo 1 mrt 2020 11:00 - 12:00

Ensemble SCALA

The Americans
1 mrt
11:00 - 12:00

Ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan staat de microtonale muziek sterk in de belangstelling. Ensemble SCALA speelt de zeer diverse werken van Amerikaanse componisten als Julia Werntz, Ned McGowan en Charles Corey. Daarnaast is werk van de Canadees Gabriel Madden te horen en van de Mexicaans/Nederlandse componist Juan Felipe Waller, die zich laat inspireren door 'vals' spelende straatorkesten.

De voorkeuren voor microtonale systemen in Amerika verschillen per regio. Zo baseren componisten aan de westkust van de Verenigde Staten hun muziek liever op de exacte boventonen. Componisten aan de oostkust gebruiken juist vaker evenredig zwevende stemmingen, waarbij het octaaf in gelijke toonafstanden is verdeeld. The Americans biedt een mooie dwarsdoorsnede van de microtonale muziekstijlen op het continent.

Dwarsdoorsnede van microtonale muziekstijlen op het Amerikaanse continent

Onderdeel van:
Orgel!

Programma

Werken van Julia Werntz, Juan Felipe Waller, François-Gabriel Madden, Ezra Sims, Terry Riley, Ned McGowan, Charles Corey

Uitvoerenden

Ensemble SCALA:
Raymond Honing fluit
Michel Marang klarinet
Manuel Visser altviool
Stefan Gerritsen 31-toonsgitaar
Anne Veinberg Carrillo-piano, keyboards
Ere Lievonen Fokker-orgel
Glenn Liebaut percussie

Ensemble SCALA
Ensemble SCALA (foto: Michel Marang)
Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring