Jace Clayton (foto: Rocio Rodriguez Salceda)
vr 24 apr 2020 20:30 - 22:30

Jace Clayton

Julius Eastman Memorial Dinner
24 apr
20:30 - 22:30

Met twee pianisten, live elektronica en zang brengt geluidskunstenaar Jace Clayton een theatrale ode aan Julius Eastman. Deze Afro-Amerikaanse componist, die samenwerkte met Arthur Russell, Meredith Monk en Morton Feldman, was zijn tijd vooruit met politiek provocerende minimalistische pianomuziek. Hij leidde een tragisch leven en stierf onbegrepen op 49-jarige leeftijd, waarna zijn muziek in de vergetelheid raakte. Inmiddels wordt zijn muziek steeds vaker gespeeld, mede dankzij Clayton.

Clayton (alias DJ/rupture) is een actieve pleitbezorger en bewerker van vergeten of niet eerder ontdekte muzikale subculturen. Hij ontwikkelde de Sufi Plug In, muzieksoftware om composities mee te maken buiten dogma’s over geluid en compositie om. Met deze software, twee pianisten én soefi-zangeres Arooj Aftab brengt hij een passende ode aan de rusteloze en eigenzinnige geest van Eastman.

Theatrale ode aan een eigenzinnig genie door DJ/rupture

Onderdeel van:
The Rest is Noise

Uitvoerenden

Jace Clayton concept, arrangement, elektronica
Arooj Aftab vocals
David Friend piano
Emily Manzo piano

The Julius Eastman Memorial Dinner
The Julius Eastman Memorial Dinner
Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring