Ests Filharmonisch Kamerkoor (foto: Kaupo Kikkas)

Ests Filharmonisch Kamerkoor

Pärts Magnificat
16 apr
20:15 uur

Puur zilver, zo wordt de klank van het Ests Filharmonisch Kamerkoor wel omschreven. Niet voor niets is het een van de meest gevraagde koren ter wereld. Eerdere optredens in het Muziekgebouw waren zeer succesvol en hun opname van Schnittkes Boetepsalmen werd in 2018 bekroond met een prestigieuze Gramophone Award.

Vanavond presenteren de Esten een bloemlezing uit de koormuziek van hun landgenoot Arvo Pärt, waaronder het beknopte meesterwerk Magnificat uit 1989: een indringende lofzang op Maria. Via crucis is een uitgekristalliseerd, verpletterend werk dat voormalig pianovirtuoos en wereldster Franz Liszt aan het einde van zijn leven schreef. Waar Pärt is teruggekeerd naar een harmonische eenvoud, probeerde Liszt de grenzen van de tonaliteit juist te verleggen. Ze vinden elkaar in hun verhouding tot stilte, in het hoorbaar maken van het onhoorbare, aldus dirigent Kaspars Putniņš: beiden getuigen van ‘een authentiek innerlijk transformatieproces.’

Pärt en Liszt door een wereldkoor uit Estland

Onderdeel van:
Pärt Festival

Programma

Arvo Pärt Solfeggio
Arvo Pärt Magnificat
Arvo Pärt I Am The True Vine
Arvo Pärt Zwei Beter
Arvo Pärt The Woman with the Alabaster Box
Arvo Pärt Tribute to Caesar
Arvo Pärt The Deer’s Cry
Franz Liszt Via crucis (versie voor piano)

Uitvoerenden

Ests Filharmonisch Kamerkoor
Kaspars Putniņš
dirigent
Kalle Randalu piano

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring