Kabareh Cheikhats
za 29 feb 2020 21:15 - 22:45

Kabareh Cheikhats

Theatrale hommage aan vrijgevochten Marokkaanse volkszangeressen
29 feb
21:15 - 22:45
  • za 29 feb 2020
    21:15 - 22:45
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal

Onder leiding van theaterregisseur Ghassan El Hakim brengen 11 mannelijke acteurs en musici een hommage aan Marokko ’s beroemde, vrijgevochten volkszangeressen en -danseressen: de cheikhats, provocateurs van de patriarchale maatschappij.

Met de grootste eerbied én aanstekelijke flair zingen, dansen en spelen de mannen de traditionele liederen die deze ‘gevallen vrouwen’ zongen, over liefde, rebellie en woeste onafhankelijkheid. Met traditionele kostuums, instrumenten en make-up onderzoeken de mannen van Kabareh Cheikhats onderwerpen als travestie en gender-ambiguïteit, en creëren zij een serieus feest als geen ander: woeste anarchie en extravagant plezier met een politiek randje.

Pink Marrakech, initiatiefnemer van deze avond, is een stichting die zich hard maakt voor de sociale acceptatie, veiligheid en het welzijn van de Nederlandse-Marokkaanse LHBTQI+ community. Oprichter Nassiri Belaraj en zijn team van vrijwilligers verzorgen samen met Stichting Inclusive een uitgebreid randprogramma van interviews, lezingen, geschiedenis, kunst, documentaires en workshops rondom gender, identiteit en acceptatie. 

I.s.m. 

     


Met steun van

          

Undergroundcabaret uit Casablanca

Onderdeel van:
World
Bijgeboekt

Programma

19.30 uur / Grote Zaal
Inleiding

20.15 uur / Entreehal, Foyerdeck 1, Kleine Zaal
Randprogramma i.s.m. Pink Marrakech

21.15 uur / Grote Zaal
Kabareh Cheikhats

Uitvoerenden

Ghassan el Hakim zang
Amine Naouni zang
Mokhtar Hsina ud
Mehdi Boumalki zang
Mohamed Daye zang
Walid Rakik darbouka
Nourredine Madrir Soubai viool
Taha Benaim zang en bendir

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring