Liza Ferschtman (foto Marco Borggreve)

Strijkkwintetten Beethoven en Mendelssohn

Liza Ferschtman + Curtis Institute
wo 7 okt 2020 20:15 - 22:00
wo 7 okt 2020
20:15 - 22:00
  • wo 7 okt 2020
    20:15 - 22:00
    Grote Zaal
    Geweest

Programma

Michael Djupstrom Nieuw werk (Nederlandse première)
Felix Mendelssohn Bartholdy Strijkkwintet nr.1
Ludwig van Beethoven Strijkkwintet in C op. 29

Uitvoerenden

Liza Ferschtman viool
Edward Gazouleas altviool
Studenten Curtis Institute of Music

De unieke sound van het wereldvermaard Curtis Institute

Dit concert is geannuleerd. In plaats van dit concert geeft Liza Fershtman twee concerten met violiste Esther Hoppe op donderdag 1 oktober om 18.30 uur en 21.00 uur.

Liza Ferschtman is een van Nederlands beste violisten. Behalve in Nederland studeerde zij aan het wereldvermaarde Curtis Institute of Music in Philadelphia. Voor dit privé-instituut is de selectie uitzonderlijk streng, alumni zijn bijvoorbeeld Leonard Bernstein en Samuel Barber. Samen met mede-alumnus Edward Gazouleas en drie huidige studenten van het Curtis Institute speelt Ferschtman in dit concert strijkkwintetten van Beethoven en Mendelssohn, meesterwerken die we eigenlijk te weinig horen.


In hun strijkkwintetten breiden Beethoven en Mendelssohn het gebruikelijke viertal van twee violen, altviool en cello, uit met een extra altviool. Zo ontstaat een ensemble met een warme, sonore klank, aangevoerd door ‘het geluid van Ferschtman, groot en rijk, vol persoonlijkheid en bruisend van ideeën’, aldus BBC Music Magazine. Speciaal voor deze tournee schrijft Michael Djupstrom -coördinator van de compositieafdeling van het Curtis Institute - een nieuw werk; een Nederlandse première.