Ramón Valle (foto: Ray van Schaffelaar)

Noches de la Habana

IJ-Salon
di 29 dec 2020 20:00 - 22:00
di 29 dec 2020
20:00 - 22:00
  • di 29 dec 2020
    20:00 - 22:00
    Grote Zaal
    Geweest

Programma

20.00 uur / Grote Zaal
Noches de la Habana
Feestconcert met Cubaanse muziek uit vier eeuwen

22.30 uur / Entreehal
Salsa & Rumba
Afterparty met salsaband (gratis)

Middagprogramma:

15.00 uur / Kleine Zaal
Cuba – een kennismaking
Muziek, poëzie en film uit Cuba (gratis)

17.00 uur / Kleine Zaal
Ons leven in Havana
Lecture-recital met de zussen Mirelys (viool) en Madarys Morgan (piano)
> meer info en tickets

Uitvoerenden

Leonard Evers dirigent
Elisabeth Caballero sopraan
Mirelys Morgan viool
Ramón Valle piano
Michael Gieler presentatie
Musici van het Koninklijk Concertgebouworkest

Cubaanse muziek uit vier eeuwen

De Cubaanse hoofdstad Havana leeft en ademt muziek. Onder de Caribische zon trotseert een levenslustig volk met zijn muziek de weerbarstigheden die het leven hen opdient. De vrolijkheid en de humor van de Cubaanse muziek zorgen voor een feestelijk einde van 2020.

Noches de la Habana is een minifestival met muziek van de eerste barokcomponisten die uit Spanje emigreerden, via de typische klanken van de zarzuela (Spaanstalige operette) tot de muziek van vandaag. Met als spetterende afsluiting een dansfeest in de Entreehal.

Michael Gieler, artistiek leider Music Stages: ‘Mirelys Morgan kwam enkele jaren geleden bij het Concertgebouworkest. Zij had een zoete, lieflijke klank. Haar lichaam leek soms wel vloeibaar, zo soepel. Met haar komst begon mijn fascinatie voor Cuba en de Cariben. Later ontmoette ik een bijzonder getalenteerde jonge Nederlandse dirigent, Leonard Evers. Ook hij bleek te zijn gegrepen door Cuba en loopt over van goede ideeën. We spannen samen om er een spetterend eindejaarsfeest van te maken.’

Middagprogramma
Het mini-festival opent met een film (15:00, gratis toegang), gevolgd door een lecture-recital 'Ons leven in Havanna' van Mirelys en Madarys Morgan om 17:00 (niet inbegrepen in het ticket voor het avondconcert).

20% combinatiekorting
Wie een combiticket bestelt voor dit concert en het lecture-concert Noches de la Habana, betaalt € 41,50 en krijgt 20% korting op de totaalprijs.