B'Rock Orchestra (foto: Bjorn Comhaire)

Songs of Nature

B’Rock Orchestra en Muziektheater Transparant
vr 5 mrt 2021 20:15 - 21:30
vr 5 mrt 2021
20:15 - 21:30
  • vr 5 mrt 2021
    20:15 - 21:30
    Geannuleerd
    Geweest

Programma

Songs of Nature: Georg Friedrich Händel Neun deutsche Arien met nieuwe composities van Wim Henderickx

Uitvoerenden

Sunhae Im zang

B’Rock Orchestra:
Evgeny Sviridov viool
Raquel Massadas altviool
Tom Devaere violone
Tomasz Wesołowski fagot
Tami Krausz traverso
Karl Nyhlin aartsluit

Shuang Zou mise-en-espace
Dan Potra decorontwerp
Peter Quasters lichtontwerp
Lieve Pynoo kostuumontwerp

Productie Muziektheater Transparant en B’Rock Orchestra

Het lied van de aarde in tijden van klimaatverandering

De klimaatverandering heeft onze ogen geopend: we zijn onze leefwereld aan het vernietigen. In Songs of nature kijken Muziektheater Transparant en B’Rock Orchestra terug op eeuwen natuurbeleving, via bijzondere, weinig gehoorde liederen van Händel en nieuwe commentaarmuziek van Wim Henderickx. Regisseuse Shuang Zou plaatst onze relatie met de natuur in een spiritueel, oosters getint kader.

Händels Neun deutsche Arien vallen op door de poëzie van tekstdichter Brockes waarin god en natuur identiek zijn. De combinatie van instrumenten is hoogst origineel en de sfeer wisselt af van vrolijk tot melancholisch. De Arien inspireerden componist Wim Henderickx, die luisteraars weet te raken met zijn eigentijdse, maar toegankelijke werk. Shuang Zou, artistiek directeur van het Beijing Music Festival, vertaalt Händels overpeinzingen naar beelden voor onze tijd. Hoe vinden wij een nieuwe balans tussen de natuur om ons heen en onze innerlijke natuur?

De kaartverkoop van dit concert is gestart voordat de huidige coronamaatregelen van kracht werden. Vanwege coronabeperkingen is het waarschijnlijk dat de aanvangstijd en de placering nog wijzigen. Ook is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In alle gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en bieden we de mogelijkheid tot restitutie. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.