Taverner & Tavener

Nederlands Kamerkoor + Peter Phillips
vr 12 feb 2021 21:00 - 22:00
vr 12 feb 2021
21:00 - 22:00
  • vr 12 feb 2021
    21:00 - 22:00
    Grote Zaal

Programma

John Taverner Missa Corona spinea
John Tavener Song for Athene
John Tavener The Lamb

Uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor
Peter Phillips dirigent

Hoogtepunten uit oude en moderne Engelse koormuziek

Peter Phillips, oprichter en dirigent van de vermaarde Tallis Scholars, keert terug naar het Nederlands Kamerkoor voor een programma rondom de werken van twee grote Britse componisten: John Taverner (ca. 1490 - 1545) en John Tavener (1944 - 2013). De onweerstaanbare interpretaties van Peter Phillips zwepen de zangers op tot grote hoogten, een van de redenen dat het Nederlands Kamerkoor hem graag opnieuw uitnodigt voor een tournee in Nederland. 

Centraal staat Taverners imposante Missa Corona spinea – een persoonlijke wens van Peter Phillips waar hij het Nederlands Kamerkoor al voor de uitbraak van Covid-19 deelgenoot van maakte. De mis van Taverner, gewijd aan de doornenkroon, blinkt uit in muzikale virtuositeit en staat bekend als een uitdaging voor zelfs de meest geoefende zangers. De etherische klanken van Taverners mis voor de doornenkroon worden door Peter Phillips gecontrasteerd met bekende én minder bekende motetten van bijna-naamgenoot John Tavener. Taverners Tudoriaanse meerstemmigheid en betoverende polyfonie zijn de perfecte aanvulling op de iconische klanken van Taveners a-capellawerken, in een ode aan twee van de grootste Engelse componisten van zowel vroeger als nu.

Vanwege coronabeperkingen is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In beide gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en zullen we het aankoopbedrag restitueren. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.