Maarten Engeltjes (foto Anna van Kooij)

If Music be the Food of Love

Maarten Engeltjes + Andreas Scholl + PRJCT Amsterdam
za 9 okt 2021 20:15 - 21:40
za 9 okt 2021
20:15 - 21:40
  • za 9 okt 2021
    20:15 - 21:40
    Grote Zaal

Programma

Duetten voor twee countertenors van Henry Purcell (Sound the trumpet, Cold Song, Music for a while, In vain the am'rous flute, Sweeter than roses, Fairest Isle) en andere werken van Henry Purcell en John Blow

Uitvoerenden

Maarten Engeltjes countertenor
Andreas Scholl countertenor
PRJCT Amsterdam
Frans van Deursen
verteller 

Heerlijk huiskamerconcert van twee grote countertenoren

Een vreugdevolle ontmoeting van twee grote countertenoren. Maarten Engeltjes ziet zijn wens in vervulling gaan in dit duo-programma met zijn grote voorbeeld en leermeester Andreas Scholl. Samen met de man die de countertenor definitief op de kaart zette, zingt Engeltjes de countertenorduetten van Henry Purcell. De Engelse componist maakte van zijn duetten een even vrolijk als melancholisch feest. Een heerlijk huiskamerconcert van twee zingende vrienden.

Andreas Scholl steeg op Goede Vrijdag 1993 in Parijs boven zichzelf uit, toen hij op het laatste moment René Jacobs verving als countertenor in de Johannes Passion. Het gevolg: een grote internationale carrière en een stemtype dat eindelijk weer echt serieus werd genomen. Nu, zo’n vijfentwintig jaar later, staat Scholl nog steeds aan de top en leidt hij de huidige generatie uitblinkers zoals Maarten Engeltjes op.Maarten Engeltjes, Andreas Scholl en PRJCT Amsterdam te gast in Podium Witteman (3 okt 2021) met Henry Purcells Come Ye Sons of Art, Z. 323: deel 3. Sound the trumpet.

Bekijk fragment

Dit is een verplaatst concert uit seizoen 19/20 waarvan de oorspronkelijk gekochte kaarten nog geldig zijn. Heb je al kaarten in bezit? Dan is het niet nodig om opnieuw kaarten te kopen.

Programmaboekje