YeonDo

Cappella Pratensis + New European Ensemble + Helena Rasker
do 18 nov 2021 20:15 - 21:20
do 18 nov 2021
20:15 - 21:20
  • do 18 nov 2021
    20:15 - 21:20
    Grote Zaal

Programma

19.15 uur / Foyerdeck 1 / Inleiding
Inleiding door Michel Khalifa

20.15 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma
Seung-Won Oh YeonDo

Uitvoerenden

Cappella Pratensis
New European Ensemble
Manoj Kamps dirigent
Helena Rasker alt 
Tim van ’t Hof lichtontwerp

Een spirituele reis van opwindende schoonheid

Het leven zelf is al raadselachtig genoeg, maar het mysterie van de dood roept nog veel meer vraagtekens op. Als de dood dan op de deur klopt, wordt het stervensproces met allerlei mystieke rituelen omgeven. Nog nooit klonk het dodenmisritueel zo louterend als bij de Koreaans-Nederlandse componiste Seung-Won Oh. Vorig jaar voltooide ze haar indrukwekkende Bosch Requiem YeonDo. maar op 14 november beleeft het werk pas zijn officiële première.

Met haar weidse muziekritueel YeonDo werpt Seung-Won Oh nieuw licht op de aloude Koreaanse katholieke kerktraditie. Imponerende slagwerkpartijen, meditatieve strijkpassages en hemelse stemmen smelten samen tot een spiritueel momentum. Voor de uitvoering van YeonDo tekenen de veelzijdige alt Helena Rasker en twee topensembles. Het publiek maakt letterlijk deel uit van een intense concertervaring. 

In samenwerking met en op initiatief van festival November Music presenteert het Muziekgebouw onder de noemer Bosch Requiem jaarlijks een gloednieuwe dodenmis, geschreven door de interessantste componisten van nu. In 2020 was de beurt aan de Koreaans-Nederlandse Seung-Won Oh. Zij verbindt graag muziek en ritueel theater, beweging en verstilling, Oost en West.

Lees hier een artikel van Thea Derks over Seung-Won Oh.