Anass Habib (foto Bram Petraeus)

ROUTE 8 / 18:00 - 21:00

Ali Safavian, Kamal Hors Ensemble, Anass Habib e.a.
vr 2 jul 2021 18:00 - 21:00
vr 2 jul 2021
18:00 - 21:00
  • vr 2 jul 2021
    18:00 - 21:00
    Hele Gebouw

Uitvoerenden

Ali Safavian (zang), Morteza Koroghli (piano) & Hamid Alvandi (tar)
Salah Eddine Mesbah (zang) & Amsterdams Andalusisch Orkest
Kamal Hors Ensemble (zang, ud) & Anass Habib (zang)

Minimal Music Festival 2021

De lichten zijn uit. Een gids met een zaklamp neemt je mee door de krochten van het Muziekgebouw voor een totaalervaring van muziek, optredens, performance en geluidskunst. Onderweg stuit je op verschillende installaties, theaterervaringen en muziekoptredens. De route is geheel corona-proof, duurt drie uur en op verschillende momenten op de route zorgen we voor eten en drinken (bij de prijs inbegrepen).

Ali Safavian, Morteza Koroghli & Hamid Alvandi
Even wegdromen naar Perzië, het oude rijk uit de verhalen van duizend-en-één nacht… De Nederlands-Iraanse zanger Ali Safavian is even thuis in klassieke opera als in traditionele Perzische muziek. Pianist Morteza Koroghli weet als geen ander de karakteristieke Perzische klankkleuren naar het westerse klavier te vertalen. Samen met tarspeler Hamid Alvandi voeren Safavian en Koroghli met hun muziekverhalen luisteraars mee naar andere sferen.

Salah Eddine Mesbah & Amsterdams Andalusisch Orkest
Het Amsterdams Andalusisch Orkest bundelt zijn krachten met de jonge zanger Salah Eddine Mesbah, een aanstormend talent uit het Marokkaanse Tanger. Samen maakten ze onlangs het album Mystic Mirrors: een transcendente cocktail van poëzie en spirituele Andalusische muziek uit de Maghreb.

Kamal Hors Ensemble & Anass Habib 
De Marokkaanse zanger en udspeler Kamal Hors is een geboren communicator, iemand die muziek maakt om te delen. In zijn ensemble krijgt de ud gezelschap van saxofoon en dwarsfluit (Pieter de Mast) en Indiase tabla (Sandip Bhattacharya). Kamals landgenoot Anass Habib beschikt over een bronzen klank en een groot bereik. Hij verdiepte zich in het Midden-Oosten jarenlang in zowel klassieke Arabische muziek als antieke Aramese kerkgezangen. Samen maakten Kamal en Anass eerder Zanya, een voorstelling over liefde en schoonheid.

Dit programma komt tot stand in samenwerking met Mystic Festival Rotterdam.

Lees het interview met Shervin Nekuee, artistiek leider van Mystic Festival Rotterdam, over Mystic Night in het Minimal Music Festival


Dagprogramma       Festival home