Ghaeth Almaghoot

ROUTE 9 / 19:00 - 22:00

Anatolian Mystics - Amsterdams Andalusisch Orkest - Ghaeth Almaghoot e.a.
vr 2 jul 2021 19:00 - 22:00
vr 2 jul 2021
19:00 - 22:00
  • vr 2 jul 2021
    19:00 - 22:00
    Hele Gebouw

Uitvoerenden

Ghaeth Almaghoot (klarinet), Nawras Altaky (ud), Modar Salamah (percussie)
Salah Eddine Mesbah (zang) & Amsterdams Andalusisch Orkest
Anatolian Mystics

Minimal Music Festival 2021

De lichten zijn uit. Een gids met een zaklamp neemt je mee door de krochten van het Muziekgebouw voor een totaalervaring van muziek, optredens, performance en geluidskunst. Onderweg stuit je op verschillende installaties, theaterervaringen en muziekoptredens. De route is geheel corona-proof, duurt drie uur en op verschillende momenten op de route zorgen we voor eten en drinken (bij de prijs inbegrepen).

Ghaeth Almaghoot, Nawras Altaky, Modar Salamah
Voor alle drie geldt dat hun reis in Syrië begon en naar Nederland leidde. Maar eigenlijk omarmt dit trio de hele wereld: hun invloeden reiken van Arabische muziek tot jazz, klassiek en wereldmuziek. Ghaeth Almaghoot is vanwege zijn expressieve toon een veelgevraagd klarinettist. NRC noemde udspeler en zanger Nawras Altaky onlangs een van de tien klassieke talenten voor de toekomst. En percussionist Modar Salamah belichaamt de soul van het Midden-Oosten. Samen zoeken ze verbinding en vervoering.

Salah Eddine Mesbah & Amsterdams Andalusisch Orkest
Het Amsterdams Andalusisch Orkest bundelt zijn krachten met de jonge zanger Salah Eddine Mesbah, een aanstormend talent uit het Marokkaanse Tanger. Samen maakten ze onlangs het album Mystic Mirrors: een transcendente cocktail van poëzie en spirituele Andalusische muziek uit de Maghreb.

Anatolian Mystics
Het Anatolische schiereiland is de bakermat van vele beschavingen. Die hebben diepgaande invloed gehad op de omringende culturen, van het Perzische rijk en de Griekse filosofie tot de monotheïstische religies. De vier Turkse ‘Mystics’ laten horen hoe deze Anatolische erfenis ook hun muziekcultuur doordrenkt. Zangeres Samiye Demir zingt prachtige liederen over liefde, geloof en eenheid, bijgestaan door meestermusici Mehmet Polat (ud), Zeynel Demir (bağlama, een langhalsluit, ook wel saz genoemd) en percussionist Alper Kekec.

Dit programma komt tot stand in samenwerking met Mystic Festival Rotterdam.

Lees het interview met Shervin Nekuee, artistiek leider van Mystic Festival Rotterdam, over Mystic Night in het Minimal Music Festival

Oorspronkelijk zou zangeres Sosena Gebre Eyesus op deze route optreden, maar wegens ziekte kan zij niet aanwezig zijn. In plaats daarvan treedt het Amsterdams Andalusisch Orkest op.

Dagprogramma       Festival home