Bhajan Bhoy

ROUTE 12 / 23:00 - 2:00

Bhajan Bhoy - Maalem Reda Stitou
vr 2 jul 2021 23:00 - za 3 jul 2021 02:00
vr 2 jul 2021
-
za 3 jul 2021
Vanaf 23:00
  • vr 2 jul 2021
    -
    za 3 jul 2021
    Vanaf 23:00
    Hele Gebouw

Uitvoerenden

Bhajan Bhoy gitaar
Maâlem Reda Stitou

Minimal Music Festival 2021

De lichten zijn uit. Een gids met een zaklamp neemt je mee door de krochten van het Muziekgebouw voor een totaalervaring van muziek, optredens, performance en geluidskunst. Onderweg stuit je op verschillende installaties, theaterervaringen en muziekoptredens. De route is geheel corona-proof, duurt drie uur en op verschillende momenten op de route zorgen we voor eten en drinken (bij de prijs inbegrepen).

Bhajan Bhoy
Bhajan Bhoy is het soloproject van de Britse indie-gitarist Ajay Saggar. Ajay heeft een lange staat van dienst in de punk- en impro-scene. En heeft inmiddels een persoonlijkere sound gevonden. Debuutplaat Bless Bless uit 2020 raakte bij menig luisteraar een snaar. Verlaat de aarde. Installeer je in een bar in space, waar ook minimal-pionier Terry Riley en de elektrorockers van Popol Vuh rondhangen, en bestel een cocktail van psychedelische gitaarmagie en esoterische soundscapes. Fijne trip.

Maâlem Reda Stitou
Maâlem Reda Stitou uit Tanger is een levende legende van de gnawa. Hij verrijkte de opzwepende trancemuziek van de Gnawi met hedendaagse invloeden, maar zonder de traditionele basluit en ijzeren castagnetten te verloochenen. Schitterend uitgedost in traditionele kleding brengen maâlem (‘meestermusicus’) Reda Stitou en zijn koor garant voor een opzwepend optreden.


Dagprogramma       Festival home