Thomas Ankersmit (foto Quentin Chevrier)

ROUTE 21 / 23:00 - 2:00

Thomas Ankersmit - Gerjan Piksen
za 3 jul 2021 23:00 - zo 4 jul 2021 02:00
za 3 jul 2021
-
zo 4 jul 2021
Vanaf 23:00
  • za 3 jul 2021
    -
    zo 4 jul 2021
    Vanaf 23:00
    Hele Gebouw

Uitvoerenden

Thomas Ankersmit
Gerjan Piksen

Boris Bezemer componist/performer
Noortje Luning
schrijver/perfomer
Nathan Marcus
technisch ontwerp

Minimal Music Festival 2021

De lichten zijn uit. Een gids met een zaklamp neemt je mee door de krochten van het Muziekgebouw voor een totaalervaring van muziek, optredens, performance en geluidskunst. Onderweg stuit je op verschillende installaties, theaterervaringen en muziekoptredens. De route is geheel corona-proof, duurt drie uur en op verschillende momenten op de route zorgen we voor eten en drinken (bij de prijs inbegrepen).

Thomas Ankersmit
De Nederlandse geluidskunstenaar en componist Thomas Ankersmit heeft internationaal naam gemaakt met zijn experimentele elektronische muziek. De Amerikaanse minimal van de jaren 60 en 70 heeft hem sterk beïnvloed; zo werkte hij samen met Tony Conrad en Phill Niblock. In opdracht van het Minimal Music Festival maakt Ankersmit nieuw werk, waarmee hij een hommage brengt aan die klassieke Amerikaanse scene. Het zal tonaler en minder noisy zijn dan veel van zijn eerdere werk, kondigt Ankersmit aan. Verwacht een intense, tranceopwekkende wall of sound, in vele lagen opgetrokken met zijn vertrouwde analoge synth, de Serge Modular.

Gerjan Piksen – Ontscheppen
‘Een meditatieve geluidsreis naar oerchaos.’ Zo omschrijft geluidskunstenaar Gerjan Piksen zijn elektroakoestische installatie Ontscheppen, waarin hij met de zaal zelf als instrument de wereld terugbrengt tot één verbijsterende klank. Alles is in beweging en alles is mogelijk: wie zich niet verzet ervaart verbondenheid met alles om ons heen. Laten we ontscheppen.


Dagprogramma       Festival home

Gerjan Piksen
Gerjan Piksen