Baroque and beyond

Orkest van de Achttiende Eeuw
do 20 mei 2021 20:00 - 21:10
do 20 mei 2021
20:00 - 21:10
  • do 20 mei 2021
    20:00 - 21:10
    Grote Zaal

Programma

Georg Philipp Telemann Suite in D TWV 55 voor viola da gamba en strijkers 
Luigi Boccherini Sinfonia nr. 4 in F 
Johann Sebastian Bach Orkestsuite nr. 2 in b BWV 1067

Uitvoerenden

Orkest van de Achttiende Eeuw
Michael Schmidt-Casdorff traverso
Rainer Zipperling viola da gamba

Lichtvoetige muziek van gewichtige genieën

Stream terugkijken

Dit concert kun je tot een maand na uitzending terugkijken bovenaan deze pagina of op YouTube. Start de stream op deze pagina niet vanzelf? Klik dan op de paarse play button in de foto.

Steun de musici & componisten
De culturele sector, waaronder ook vele musici en componisten, wordt hard geraakt door de coronacrisis. Deze livestream is dan ook mede bedoeld om hen een hart onder riem te steken, ook financieel. Je bijdrage is van harte welkom. Doneren kan eenvoudig via o.a. iDeal. Dank alvast!

Doneer


Over het concert

Het Orkest van de Achttiende Eeuw is wereldtop als het gaat om de muziek van de 18e en omringende eeuwen. Vanavond geeft het orkest in het Muziekgebouw een voorproefje van het programma dat het deze week op cd vastlegt: barok van grootmeesters Georg Philipp Telemann en Johann Sebastian Bach en een vroeg-klassieke symfonie van Luigi Boccherini. De frivole Orkestsuite BWV 1067 van Bach is in feite een verkapt traversoconcert – een tour de force voor solofluitist Michael Schmidt-Casdorff.

Bach schreef maar weinig van zulke ‘lichte’ orkestmuziek – hij componeerde liever voor de kerk. De even geniale als productieve Telemann daarentegen componeerde de ene na de andere orkestsuite. In de Suite in D is een glansrol weggelegd voor de viola da gamba. Tegenwoordig herinneren we ons Boccherini vooral als cellocomponist, maar een halve eeuw na Bach en Telemann schreef hij ook enkele verrukkelijke symfonieën.

Programma-informatie