Cisem Özkurt

Mmmm.Music

Empula, Erminia & Arturo, Reinier Baas & Ben van Gelder, Sahand Sahebdivani
zo 5 sep 2021 14:00 - 17:00
zo 5 sep 2021
14:00 - 17:00
  • zo 5 sep 2021
    14:00 - 17:00
    Externe locatie

Programma

14.00 uur Opening door Storyteller Sahand Sahebdivani
14.15 uur Empula
15.00 uur Storytelling intermezzo door Sahand Sahebdivani
15.15 uur Erminia & Arturo
16.00 uur Storytelling intermezzo door Sahand Sahebdivani 
16.15 uur Reinier Baas & Ben van Gelder

Uitvoerenden

Sahand Sahebdivani storytelling

Empula:
Sinan Arat ney
Tarang Poddar tabla
Aktaş Erdoğan gitaar
Çisem Özkurt viool

Erminia & Arturo:
Erminia Fernández Córdoba zang 
Arturo Ramón gitaar
Udo Demandt percussie

Reinier Baas gitaar
Ben van Gelder saxofoon

Gratis concert in het Erasmuspark met muziek en storytelling

Tijdens dit openbare concert in het Eikenbosje in het Erasmuspark wisselen muzikale ensembles uit verschillende windstreken elkaar af, inclusief intermezzi door een storyteller. De muziek varieert van ragfijne minimal music tot opzwepend volks repertoire en geniale improvisatie. Mmmm.Music vindt plaats in het Eikenbosje – onderdeel van het Erasmuspark Amsterdam – en is gratis bij te wonen, dus neem plaats*, geniet en laat je verrassen! Het programma vind je hieronder.

Muziekgebouw aan ’t IJ, Meervaart en het Amsterdams Andalusisch Orkest bundelen hun krachten. Sinds de zomer van 2020 weten ze publiek te verrassen met intieme en toegankelijke concerten. Van de serie Up Close – waarbij het publiek dicht op de huid van de musici kon zitten – tot terrasconcerten in de openlucht.

/// Programma ///

14.00 uur
Opening door storyteller Sahand Sahebdivani
Sahand Sahebdivani weet als geen ander hoe muziek vleugels krijgt als het wordt aangevuld met prachtige verhalen. Zijn vertellingen zijn soms autobiografisch, soms fantasierijk, maar altijd inspirerend en meeslepend.

14.15 uur Empula
Met haar kwartet Empula (‘wolk’) maakt Cisem Özkurt een muzikale reis van het klassiek Ottomaans repertoire naar traditionele balkanmuziek. Ze weet de sound van eeuwenoude tradities te vangen in hedendaagse en moderne arrangementen: virtuoos, puur en verrassend.

15.00 uur Storytelling intermezzo door Sahand Sahebdivani

15.15 uur Erminia & Arturo
Gitarist Arturo Ramón en zangeres Erminia Fernández Córdoba hebben een adembenemende flamenco sound. Hun spel ontstaat uit pure emotie en is onnavolgbaar en opzwepend. Arturo weet als geen ander Erminia’s prachtige stem te volgen op zijn gitaar. Ze tillen elkaar naar ongekende hoogtes.

16.00 uur Storytelling intermezzo door Sahand Sahebdivani 

16.15 uur Reinier Baas & Ben van Gelder
Reinier Baas en Ben van Gelder deelden het podium meer dan 300 keer in de afgelopen tien jaar. Dat deden ze in uiteenlopende formaties: als trio met drumlegende Han Bennink, als solisten met het Metropole Orkest en als sidemen in elkaars projecten. Tijdens hun tournees in Azië, Oceanië en Europa ontwikkelden ze een geheel eigen vocabulaire, met invloeden die reiken van de muziek van de Pygmeeën en de platenkast van 'Swingmaster' Sem van Gelder tot hip-hop en bossa nova.

Reinier en Ben brachten eerder twee albums uit: ‘SMASH HITS’ met het Grammy-winnende Metropole Orkest o.l.v. Christian Elsässer (2018) en ‘Mokum In Hi-Fi’ (2019).  "Met alleen sax en gitaar klinken Ben van Gelder en Reinier Baas als een volledig orkest" - de Volkskrant

17.00 uur Einde

Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Gemeente Amsterdam, Muziekgebouw aan ’t IJ, Meervaart en Amsterdams Andalusisch Orkest.

* We houden ter plekke 1,5 meter afstand en volgen de richtlijnen en adviezen van overheid en RIVM.