Alaa Wardi (foto Fatih Senturk)

Evolutie van de Arabische muziek

Alaa Wardi + Catching Cultures Orchestra
vr 7 okt 2022 20:15 - 22:30
vr 7 okt 2022
20:15 - 22:30
  • vr 7 okt 2022
    20:15 - 22:30
    Pauze 21:00
    Grote Zaal

Programma

19.45 uur / Voorprogramma / Grote Zaal
Voordracht door prijswinnaars El Hizjra Literatuurprijs 2022 met muzikale omlijsting door leden Catching Cultures Orchestra

20.15 uur / Hoofdprogramma / Grote Zaal
Eigen composities van Alaa Wardi en bewerkingen van klassieke en populaire muziek uit het Midden-Oosten

Uitvoerenden

Alaa Wardi leadzang
Ruben Drenthe keyboard
Hamed Alshaabi ney
Leroy Bergtop keyboard
Yoran Vroom drums
Vlado Spisiak gitaar
Nathan Klumperbeek basgitaar
Sheyma Rochdi zang
Sultan zang
Ibrahim Khano derbouka
Mohamad Alsamna ud
Wissam Dayoub zang

Blazers van het Catching Cultures Orchestra

Klassieke en populaire muziek uit het Midden-Oosten door YouTube-fenomeen Alaa Wardi

De in Saoudi-Arabië geboren Iraanse zanger Alaa Wardi is wereldberoemd op YouTube dankzij zijn a-capellavideo’s Evolution of Arabic Music. Hierin mixt hij meerdere zangpartijen van zichzelf tot perfect georkestreerde versies van 42 van de meest populaire Arabische liederen. Samen met musici van het Catching Cultures Orchestra en bevriende musici onder leiding van Ruben Drenthe laat hij in een wervelende show ons meer van deze en zijn eigen muziek beleven.

Het in Utrecht opgerichte Catching Cultures Orchestra bestaat deels uit Syrische beroepsmusici die als vluchteling naar Nederland zijn gekomen. Het 24 leden tellende orkest is rijk aan blazers, aangevuld met zang, drums en Arabische instrumenten als ney, saz, ud en derboeka. Op het repertoire staan vooral bewerkingen van klassieke en populaire muziek uit het Midden-Oosten, naast eigen composities.  

Pianist Ruben Drenthe, drummer Yoràn Vroom, bassist Nathaniel Klumperbeek en toetsenist Leroy Bergtop begeleiden al vele jaren grote sterren uit de Arabische wereld, zoals Maher Zain en Asma Lmnawer. De Marokkaanse zangeres Sheyma Rochdi vertolkt in duetten met Alaa Wardi het repertoire van zangeressen als Fairouz en Samira Said.