Pravin Godkhindi + Shashank Subramanyam

Virtuoze fluitisten uit India

Shashank Subramanyam & Pravin Godkhindi
za 22 apr 2023 20:15 - 22:40
za 22 apr 2023
20:15 - 22:40
  • za 22 apr 2023
    20:15 - 22:40
    Pauze 21:15
    Grote Zaal

Uitvoerenden

Shashank Subramanyam bansuri (bamboefluit)
Pravin Godkhindi bansuri (bamboefluit)
Satyajit Talwalkar tabla
Patri Satish Kumar mridangam, khanjira
RN Prakash ghatam, konnakol

Dialoog tussen Indiase muzikale tradities

Met Shashank Subramanyam en Pravin Godkhindi betreden twee sterren uit de Indiase klassieke muziek het podium. Deze wereldberoemde fluitisten zijn meester op de bansuri, de traditionele bamboefluit, en treden zowel samen als alleen op. Hun muziek is authentiek Indiaas, maar hun improvisaties kunnen zich ontwikkelen tot flitsende fluitduels die onverwachte muzikale ervaringen tot leven roepen.

Hierbij worden ze bijgestaan door de innovatieve tablaspeler Satyajit Talwalkar, die net zo’n open en vernieuwende opstelling ten opzichte van de klassieke traditie heeft als de beide fluitisten. Met Patri Satish Kumar op de Mridangam en RN Prakash op de Ghatam komen de muzikale tradities uit het noorden en zuiden van India samen.

Shashank Subramanyam en Pravin Godkhindi zijn typerende exponenten van de evolutie die de Indiase klassieke muziekcultuur sinds de jaren zestig van de vorige eeuw heeft doorgemaakt. Beide bansurispelers zijn van jongs af aan getraind in de oude tradities en improviseren nog steeds in de klassieke stijl, maar maakten ook muziek voor Bollywoodproducties en werkten met westerse jazzmuzikanten zoals de Amerikaanse gitarist John McLaughlin.

I.s.m. Stichting Naad