Sasha Witteveen (foto Marco Borggreve)

Sasha Witteveen

Lunchconcert Dutch Classical Talent
do 24 nov 2022 12:30 - 13:30
do 24 nov 2022
12:30 - 13:30
  • do 24 nov 2022
    12:30 - 13:30
    Excl. drankje
    Grote Zaal

Programma

Dimitri Smirnov Into the light 
Xavier Dubois Foley The Falling Seagull 
Sergej Rachmaninov Elegie op. 3 nr. 1
David Anderson Seven Double Bass Duets
Calliope Tsoupaki Scorpio
Giovanni Bottesini Variaties op ‘Nel cor più non mi sento’

Uitvoerenden

Sasha Witteveen contrabas
Jose David Ospina contrabas
Jorian van Nee piano

Vanuit de duisternis naar het licht

Sasha Witteveen voert de luisteraar vanuit de duisternis met haar contrabas mee naar het licht. Als thema of opbouw voor haar concert citeert ze Martin Luther King: ‘Duisternis kan geen duisternis verdrijven, alleen het licht kan dat.’ Dat bereik je bijvoorbeeld door een dramatische overgang van mineur naar majeur. Ze laat haar contrabas spreken over verlies en troost, gevangenschap en vrijheid, onrecht en eerlijkheid, sarcasme en humor, drama en liefde.

Met haar 19 jaar is ze de jongste finalist ooit. De jury: ‘Haar daadkracht en vastberadenheid zijn indrukwekkend, ze weet precies wat ze wil. Zonder angst razen haar vingers over de snaren en temt ze haar instrument.’

Dutch Classical Talent 
Dutch Classical Talent is een ontwikkelingstraject voor jonge Nederlandse topmusici. Laureaten zijn bijvoorbeeld Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, het Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet, om maar wat klinkende namen te noemen. Talent alleen is niet genoeg om de finale van Dutch Classical Talent te bereiken. Deelnemers moeten onderscheidende en prikkelende programma’s meenemen, visie en een beetje lef. De Finale van Dutch Classical Talent is zondag 28 mei 2023 in TivoliVredenburg.