Oorkaan - Gong en de vier neuzen (foto Michiel Spijkers)

Gong en de vier neuzen (5+)

Oorkaan Ensemble
zo 12 feb 2023 13:30 - 14:20
zo 12 feb 2023
13:30 - 14:20
  • zo 12 feb 2023
    13:30 - 14:20
    Excl. drankje
    Grote Zaal

Uitvoerenden

Oorkaan Ensemble:
Michela Zanoni
harp
Michele Mazzini klarinet, basklarinet
Robbrecht Van Cauwenberghe bajan (Russische accordeon)
Veysel Dhezur slagwerk

Yorick Stam regie
Morgana Machado Marques decorontwerp
Loïs Brandsen kostuumontwerp 
Jeroen Oostenveld lichtontwerp 
Caecilia Thunnissen artistieke leiding

De ongrijpbare klank van de gamelan

BOING! Wie sloeg daar op de gong? Vier neuzen wijzen alle kanten op. Er is ontzettend veel te ontdekken. Instrumenten met knoppen, snaren, gouden toetsen en zelfs een hele grote ronde. En ergens zit een Neus verstopt.
De Feestneus? Of is het een olifantenslurf? Er ontvouwt zich een zoektocht die de Neuzen verder doet kijken dan ze lang zijn. En als je een deksel op je neus krijgt, dan maak je daar toch gewoon muziek mee?

Het Oorkaan Ensemble werkt samen met verschillende makers die een band hebben met Indonesië. Zij laten zich inspireren door de betoverende en hypnotische Indonesische gamelanmuziek. De musici dragen hun neus met trots, als hedendaagse versie van de beroemde Indonesische Panakawan narren. Muzikale mopjes en poëtische klanken gaan bij dit theatrale concert hand in hand.

Randprogramma Kijk muziek!
Bij de Kijk Muziek-middag is van alles te horen, te zien en te beleven. Zondag 12 februari zijn er twee andere concerten: Stapel (1+) / Kleine Zaal / 13.30 uur & 15.30 uur

Voor en na de concerten in de Kleine Zaal (2-4 jaar) is er voor de allerkleinsten een muzikale peuterspeeltuin op het 3e Foyerdeck. Om alvast in de stemming te komen of om na afloop te spelen. Voor kinderen vanaf 4 jaar zijn er na afloop van de voorstelling verschillende activiteiten in het gebouw. In de Entreehal kunnen kinderen vanaf 13.00 uur eindeloos tekenen en maken. Ook zijn er mini backstage tours  (elk half uur vanaf 14.45 uur) die je meenemen naar plekken die normaal gesproken verborgen blijven voor publiek.

SoundLAB is geopend voor een kennismaking met de wonderlijkste muziekinstrumenten, met twee miniworkshops om 15.00 en 15.30 uur. En 4’33 Grand Café is open voor taart, broodjes of iets te drinken.