Nacht (4+)

Dadodans + INSOMNIO
zo 26 mrt 2023 15:30 - 16:10
zo 26 mrt 2023
15:30 - 16:10
  • zo 26 mrt 2023
    15:30 - 16:10
    Excl. drankje
    Grote Zaal

Programma

Randprogramma
Maken & tekenen  Entreehal / 13:00 – 17:00 uur 
SoundLAB
Atriumzaal (2e verdieping) / 13:00 – 17:00 uur (miniworkshops om 14.30, 15.00 en 15.30 uur)
Rondleiding Artiestenroute
Vanuit Entreehal / 14.15, 14:45 en 16:15 uur
Peuterdeck (2-4 jaar)
Foyerdeck 3 / 13:00 – 16:00 uur
Gouden Brievenbus Entreehal / doorlopend

Uitvoerenden

Gaia Gonnelli concept, choreografie
Insomnio compositie, soundscape
Facundo Ebenegger dans
Mayke van Kruchten dans
Catarina Paiva dans
Stefanie Liedtke fagot, blokfluiten
Siebe Visser altviool
Sabien Canton harp 

Een geheimzinnige en spannende wereld vol muziek en dans

In het midden van de nacht kun je ieder klein geluidje extra goed horen. Struiken ritselen, krekels tsjirpen, de uil roept ‘oehoe’. En knettert daar een kampvuurtje? Een groepje trommelt, neuriet en zingt om de wilde dieren in het bos te verjagen en samen te zijn. Er wordt gedronken en gedanst, glazen klinken en voeten stampen. Durf jij dichterbij te komen en mee te dansen?

Nacht is een voorstelling waarin dans en muziek een onlosmakelijk geheel vormen. Dromerige klanken en bijzondere beelden nemen je mee naar een heel nieuwe wereld. Drie dansers en drie muzikanten creëren meeslepende rituelen in een knusse setting. Mysterieus en een beetje spannend, maar vooral heel bijzonder!

Nacht is een coproductie van Dadodans en het Utrechtse muziekensemble Insomnio

Randprogramma Kijk Muziek! 
Bij de Kijk Muziek-middag is van alles te horen, te zien en te beleven. 
Voor en na de concerten in de Kleine Zaal (2-4 jaar) is er voor de allerkleinsten een muzikale peuterspeeltuin op het 3e Foyerdeck. Om alvast in de stemming te komen of om na afloop te spelen. Voor kinderen vanaf 4 jaar zijn er na afloop van de voorstelling verschillende activiteiten in het gebouw. In de Entreehal kunnen kinderen eindeloos tekenen en maken. Ook zijn er mini backstage tours die je meenemen naar plekken die normaal gesproken verborgen blijven voor publiek.

SoundLAB is geopend voor een kennismaking met de wonderlijkste muziekinstrumenten én 4’33 Grand Café is open voor taart, broodjes of iets te drinken. 

Gouden Brievenbus 
Heb jij weleens willen optreden in één van de mooiste concertzalen? Een prachtig kostuum van Het Zwanenmeer van dichtbij willen bekijken? Mee willen doen aan een SoundLAB workshop? Dit is je kans! Vertel ons jouw grootste muzikale wens en waarom je dit wenst en wie weet komt jouw droom uit.

Nationale Opera & Ballet, Muziekgebouw aan ‘t IJ & Bimhuis en Het Koninklijk Concertgebouw slaan de handen ineen met een actie voor de Kindermuziekweek 2023, die van 24 maart tot en met 2 april plaats gaat vinden. Op alle drie de locaties bevindt zich (binnen) bij de hoofdentree een gouden brievenbus. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen tijdens de Kindermuziekweek hun (muzikale-) wens inleveren. Op 6 april 2023 maken we bekend welke wensen uitkomen.