Martin Fondse (foto Pai e Mae Paris)

Open je Oren met componist Martin Fondse (8+)

Presentatie: Dieuwertje Blok
zo 23 apr 2023 15:00 - 16:00
zo 23 apr 2023
15:00 - 16:00
  • zo 23 apr 2023
    15:00 - 16:00
    Excl. drankje
    Grote Zaal

Programma

14.30 uur / Entreehal / Voorprogramma
Studenten van het Junior Jazz College en de Sweelinck Academie, beiden van het Conservatorium van Amsterdam. Kom luisteren naar muziektalenten die over een paar jaar misschien zelf op grote concertpodia staan.

15.00 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma
Martin Fondse piano, vibrandoneon
Dieuwertje Blok presentatie

Uitvoerenden

Martin Fondse piano, vibrandoneon
Dieuwertje Blok presentatie

Componist des Vaderlands laat zien hoe leuk muziek schrijven is

De Componist des Vaderlands: dat klinkt heel bijzonder, maar wat betekent het nu precies? En hoe word je het eigenlijk? Martin Fondse is sinds november 2021 hét boegbeeld van de nieuwe Nederlandse muziek. Als Componist des Vaderlands schrijft hij nieuwe muziekstukken gebaseerd op nieuwsberichten, maar ook vertelt hij aan iedereen in Nederland hoe spannend en leuk componeren eigenlijk is. Zoals tijdens dit concert!

Een componist, die schrijft klassieke muziek – toch? Vaak wel, maar lang niet altijd. De muziek van Martin klinkt bijvoorbeeld ook heel vaak als jazz, of als pop. En hij schrijft niet alleen muziek voor anderen, maar speelt het ook zelf: hij is stiekem een heel goede pianist. Dat en nog veel meer laat hij horen bij Open je Oren.

Tijdens dit concert speelt Martin niet alleen zelf, maar maakt hij ook samen met alle kinderen in de zaal een gloednieuw muziekstuk. Speel je een instrument? Neem die dan mee om in de Grote Zaal mee te musiceren. Het is natuurlijk wel handig als het instrument op je schoot past, en je hem veilig kunt vervoeren. Als je geen instrument speelt, of je schoot te klein, dan kun je ook zeker meedoen: er zit ook muziek in je handen, je voeten en je stem!