Beeld Marcelle Hudon

HUSH… Henry’s Dream Machine (6+)

Zonzo Compagnie
zo 14 mei 2023 13:30 - 14:20
zo 14 mei 2023
13:30 - 14:20
  • zo 14 mei 2023
    13:30 - 14:20
    Excl. drankje
    Grote Zaal

Programma

Hoofdprogramma
Muziek van Henry Purcell (arrangementen Jan Van Outryve en Anne Niepold) en teksten van William Shakespeare, John Dryden en Nahum Tate (bewerkingen Mélanie Dumont en Wouter Van Looy) 

Randprogramma Kijk Muziek voor en na afloop van het concert

Uitvoerenden

Lieselot De Wilde sopraan 
Anne Niepold accordeon 
Jan Van Outryve luit 

Wouter Van Looy regie & decor 
Nele Fack video 
Johanna Trudzinski kostuums 
Jo Thielemans sound design 
Stijn Demeulenaere extra opnames 
Mélanie Dumont dramaturgie 
Marcelle Hudon advies visueel concept 
Sascha Van Riel advies decor 
Arthur De Vuyst en Kevin Deckers techniek

Tijdreis naar de wereld van barokcomponist Henry Purcell

Ga je mee naar de tijd van Shakespeare, King Arthur en Queen Mary? Het Engeland van de zeventiende eeuw. Dat is de tijd waarin componist Henry Purcell zijn prachtige barokmuziek schreef. HUSH is een wonderlijke voorstelling die soms op een fantasierijke film lijkt, soms op een poppenkastshow en soms op een circusvoorstelling. Maar het is vooral een voorstelling die heel mooi klinkt!

HUSH is de zesde voorstelling van Zonzo Compagnie die rond één componist draait. Na onder andere Bach, John Cage en Miles Davis is nu Henry Purcell aan de beurt: een van de beroemdste Engelse componisten aller tijden. Met prachtige kostuums en decors neemt Zonzo Compagnie je mee op een tijdreis naar vier eeuwen geleden.

Randprogramma Kijk muziek!
Bij de Kijk Muziek-middag is van alles te horen, te zien en te beleven. Zondag 14 mei is er naast HUSH... ook Naar het bos (2+) in de Kleine Zaal / 13.30 uur & 15.30 uur

Voor en na de concerten in de Kleine Zaal (2-4 jaar) is er voor de allerkleinsten een muzikale peuterspeeltuin op het 3e Foyerdeck. Om alvast in de stemming te komen of om na afloop te spelen. Voor kinderen vanaf 4 jaar zijn er na afloop van de voorstelling verschillende activiteiten in het gebouw. In de Entreehal kunnen kinderen vanaf 13.00 uur eindeloos tekenen en maken. Ook zijn er mini backstage tours (elk half uur vanaf 14.45 uur) die je meenemen naar plekken die normaal gesproken verborgen blijven voor publiek.

SoundLAB is geopend voor een kennismaking met de wonderlijkste muziekinstrumenten, met miniworkshops om 14.45, 15.15 en 15.45 uur. En 4’33 Grand Café is open voor taart, broodjes of iets te drinken.