Jennifer Walshe (foto derVisagist.com)

Openbare repetitie MARS

Klangforum Wien
do 19 mei 2022 12:00 - 13:00
do 19 mei 2022
12:00 - 13:00
  • do 19 mei 2022
    12:00 - 13:00
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal

Programma

11.45 - 12.00 uur / Grote Zaal
Voorgesprek met componist Jennifer Walshe door muziekjournalist Frederike Berntsen

12.00 - 13.00 uur / Grote Zaal
Openbare repetitie van MARS I, het nieuwe werk van Jennifer Walshe

Uitvoerenden

Klangforum Wien
Loré Lixenberg* zang
Elaine Mitchener zang
Delyana Lazarova dirigent

* vervangt Juliet Fraser, die wegens ziekte verhinderd is

Voorproefje nieuwe werk van Jennifer Walshe

Openbare repetitie voor het nieuwe werk MARS I van de Ierse componist Jennifer Walshe. MARS I is een compositieopdracht van Muziekgebouw aan 't IJ, met steun van Ammodo. 

Componiste Jennifer Walshe heeft van jongs af aan een fascinatie voor de rode planeet Mars. Haar nieuwe multimediale werk MARS I verhaalt over het verlaten van de aarde. Twee vrouwelijke astronauten beginnen aan een missie naar Mars, een reis van vijf maanden. Naarmate hun ruimteschip zich verder van de aarde verwijdert, zijn de twee vrouwen steeds meer op zichzelf aangewezen. De tekst is van journalist Mark O’Connell, die met To Be a Machine een prijswinnend boek heeft geschreven over ‘transhumanisme’, het idee dat de mens zichzelf moet ‘upgraden’ met nieuwe technologie om te overleven.

Wereldpremière
Het opdrachtwerk MARS I beleeft vanavond om 20.15 uur de wereldpremière tijdens het concert door Klangforum Wien onder leiding van Delyana Lazarova. Tijdens de inleiding om 19.15 uur op Foyerdeck 1 gaat Frederike Berntsen in gesprek met Jennifer Walshe.