Ah, Cappella - Moggûh!

Moggûh!

Ah, Cappella
do 23 mrt 2023 12:30 - 13:20
do 23 mrt 2023
12:30 - 13:20
  • do 23 mrt 2023
    12:30 - 13:20
    Grote Zaal

Volledig a capella gezongen voorstelling, zonder instrumenten

Hoe klinkt lekker eten? Hoe klinkt het als je boos bent? Hoe klinkt verdrietig? Hoe klinkt verveling? Hoe zing je geluk? Allemaal zaken die aan de orde komen tijdens de schoolvoorstelling Moggûh! voor groep 1 t/m 4 van de basisschool.

We volgen een ‘normale’ dag uit het leven van een scholier waarin stem en emotie de hoofdrol spelen. Kinderliedjes van overal over de wereld en de prachtige koormuziek van Sweelinck tot nieuw gecomponeerde muziek wekken op het toneel een gekke, ontroerende en magische muzikale wereld op. Tandenpoetsen kan uitmonden tot murmelend en proestend Bachkoraal, een swingend Surinaams tel-lid maakt van een saaie rekenles een feestje, een baby wordt getroost met een prachtig Turks slaapliedje en pijn wordt uitgeschreeuwd in een virtuoze belcanto aria.

Betoverd
Tijdens de voorstelling zingen de kinderen samen met de leden van Ah, Cappella! en worden ze betoverd door magisch mooie stukken uit het koorrepertoire van Sweelinck tot Ligeti. We maken deze voorstelling met de zangers van Ah, Cappella!, regisseur Bart Oomen, educatie-ontwikkelaar Emma Rekers en componist/arrangeur Leonard Evers, die tevens de artistieke leiding over dit project heeft.

Educatieprogramma
Aan de muziekvoorstelling gaat een educatieprogramma op de scholen vooraf. Het doel van dit educatietraject en de muziekvoorstellingen is om de kinderen te laten ervaren hoezeer gezongen muziek je in het hart kan raken. De voorstelling en workshop is ontwikkeld in dankbare samenwerking met Aslan Muziekcentrum.

Voor wie: groep 1 t/m 4
Wanneer: donderdag 23 maart 2023
Aanvang: 12.30 uur (voorstelling 10.30 uur is uitverkocht)
Duur: ca. 50 minuten
Waar: Muziekgebouw, Grote Zaal 
Lessen: digitaal lesmateriaal voor voorbereidende les in de klas, lesbezoek van zanger in de klas
Kosten: € 6 per leerling (incl. lesbezoek)
Thema’s: zingen, koormuziek, stem