Hakan Uyrum + Salah Eddine Mesbah (foto Meesterwerk)

House of Maqam

Hakan Uyrum + Salah Eddine Mesbah
za 9 jul 2022 20:00 - 21:00
za 9 jul 2022
20:00 - 21:00
  • za 9 jul 2022
    20:00 - 21:00
    Excl. pauzedrankje
    4'33 terras

Programma

18.00 - 20.00 / DJ
Karim Semin

20.00 - 21.00 / Concert
Hakan Uyrum + Salah Eddine Mesbah House of Maqam

21.00 - 23.00 / DJ

Karim Semin

Uitvoerenden

Hakan Uyrum ney
Salah Eddine Mesbah zang en percussie 
Ahmed Khaili percussie
Mohamed Mokhlis viool 

Mystieke Arabische muziek en poëzie

Laat je meevoeren door klank- en dichtkunst die volken verbindt van Istanbul tot Granada. Salah Eddine Mesbah, afkomstig uit Tanger, vertegenwoordigt een nieuwe generatie spirituele zangers. Hakan Uyrum uit Amsterdam is een groot talent op ney, de eeuwenoude rieten fluit. Samen verweven zij ragfijne melodieën met mystieke poëzie van legendarische dichters als Rumi, Abn Arabi en Al Shustari.

In House of Maqam spelen Mesbah en Uyrum met leden van het Amsterdams Andalusisch Orkest. Het programma werd samengesteld door de muzikale leiders van dit invloedrijke orkest, Abderrahim Semlali en Ahmed El Maai. Je kunt hen zien als ambassadeurs van de maqam, het toonstelsel dat karakteristiek is voor de spirituele muziek van het Arabische, Turkse en Perzische taalgebied.

i.s.m.

Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner
Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten. Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. We organiseren onze terrasconcerten in samenwerking met 4'33 grand café. Zowel voor als na de concerten draait een DJ. Je bent welkom vanaf 18.00 uur.

Reserveren en betalen
Reserveer voor een concert met borrel óf een concert met diner. Bij een dinerreservering betaal je vooraf alvast € 15,00 p.p. voor de muziek (exclusief diner) zodat wij je plek kunnen garanderen. Bij een borrelreservering reken je deze € 15,00 p.p. pas af wanneer je aankomt op het terras (alleen PIN). Bij het maken van je reservering kun je het tijdstip van aankomst aangeven per half uur. Eten en drinken reken je ter plekke af.Slecht weer?
Bij slecht weer wordt het optreden naar binnen verplaatst. In dat geval krijg je ’s ochtends op de dag van het concert bericht van 4’33 grand café. Bij slecht weer blijven reserveringen voor dinerplekken geldig, maar in verband met de beperkte capaciteit binnen vervallen dan automatisch wel de reserveringen voor een borrelplek. Mochten er nog dinerplekken beschikbaar zijn, dan kun je wel worden omgeboekt naar een dinerplek. 

Tot slot een tip: pal aan het water kan de zonkracht sterk zijn en kan het behoorlijk waaien, wees hierop voorbereid.