Slagwerk Den Haag (foto Gerrit Schreurs)

De drumdialogen

Slagwerk Den Haag
za 16 jul 2022 20:00 - 21:00
za 16 jul 2022
20:00 - 21:00
  • za 16 jul 2022
    20:00 - 21:00
    Excl. pauzedrankje
    4'33 terras

Programma

18:00 - 20:00 / Mao (DJ)

20:00 - 21:00 / concert
Steve Reich Music for pieces of wood 
Felipe Waller Plato plastic Dialogues  
Louis Andriessen / Martijn Padding Gesprek
Werken van John Cage
Ivan Vukosavljević Sruti (For 3 shruti boxes)
Steve Reich Drumming part I

21:00 - 23:00 / Mao (DJ)

 

Uitvoerenden

Slagwerk Den Haag

Communiceren door slagwerk

Je hebt types die alleen maar praten en je hebt mensen die écht communiceren. In die laatste categorie vallen de musici van Slagwerk Den Haag. In dit programma nemen ze de dialoog zelfs expliciet als uitgangspunt. Twee klassieke werken van minimal-pionier Steve Reich lijken een hogere vorm van muzikale telepathie, maar vergen vooral extreem goed luisteren. Gesprek is ook de veelzeggende titel van de theatrale duo-compositie die Louis Andriessen en Martijn Padding in 2012 maakten, voor ‘twee percussionisten zonder instrumenten’.

Drumming (1971) wordt wel het eerste meesterwerk van de minimal music genoemd. Reich schreef het werk na een verblijf in Ghana, waar hij de meesterdrummers van het Anlo-Ewe-volk leerde kennen. De complexe polyritmes en rituele sfeer paste Reich later ook toe in Music for pieces of wood (1973) voor vijf paar claves (massieve hardhouten stokjes die tegen elkaar worden geslagen). Felipe Waller maakte met zijn Plato plastic dialogues (2010) een eigentijdse kraak-en-ritsel-variant van Reichs klassiekers – voor wegwerpplastic. Daarnaast speelt Slagwerk Den Haag werk van Ivan Vukosavljević en een keuze uit het percussie-oeuvre van John Cage: muziek die het ensemble op het lijf is geschreven.

Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner
Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten. Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. We organiseren onze terrasconcerten in samenwerking met 4'33 grand café. Zowel voor als na de concerten draait een DJ. Je bent welkom vanaf 18.00 uur.

Reserveren en betalen
Reserveer voor een concert met borrel óf een concert met diner. Bij een dinerreservering betaal je vooraf alvast € 15,00 p.p. voor de muziek (exclusief diner) zodat wij je plek kunnen garanderen. Bij een borrelreservering reken je deze € 15,00 p.p. pas af wanneer je aankomt op het terras (alleen PIN). Bij het maken van je reservering kun je het tijdstip van aankomst aangeven per half uur. Eten en drinken reken je ter plekke af.Slecht weer?
Bij slecht weer wordt het optreden naar binnen verplaatst. In dat geval krijg je ’s ochtends op de dag van het concert bericht van 4’33 grand café. Bij slecht weer blijven reserveringen voor dinerplekken geldig, maar in verband met de beperkte capaciteit binnen vervallen dan automatisch wel de reserveringen voor een borrelplek. Mochten er nog dinerplekken beschikbaar zijn, dan kun je wel worden omgeboekt naar een dinerplek. 

Tot slot een tip: pal aan het water kan de zonkracht sterk zijn en kan het behoorlijk waaien, wees hierop voorbereid.