Calefax - Streetwise (foto Sarah Wijzenbeek)

Streetwise

Calefax
zo 12 mei 2024 15:00 - 16:30
zo 12 mei 2024
15:00 - 16:30
  • zo 12 mei 2024
    15:00 - 16:30
    Pauze 15:30
    Grote Zaal

Programma

Georg Philipp Telemann Hoboconcert
Jacob van Eyck Der Fluyten Lust-hof
Moondog New Amsterdam
George Gershwin An American in Paris
Joe Jackson Loisaida
Celia Swart nieuw werk (wereldpremière)
En andere werken

Uitvoerenden

Calefax:
Oliver Boekhoorn hobo
Bart de Kater klarinet
Raaf Hekkema saxofoon
Jelte Althuis basklarinet
Alban Wesly fagot

Brutaal programma dat bol staat van levenslust

Een veelzijdig, brutaal programma dat bol staat van de levenslust. Met muziek van alle tijden die op straat is ontstaan of geïnspireerd is door het straatleven. Calefax creëert met behulp van een soundscape en losse presentatie een sfeer waarbij alle muzikale luiken opengaan. Tijdens Streetwise klinkt muziek van blinde straatmuzikanten, zoals Jacob van Eyck en Moondog, naast bruisende, muzikale beschrijvingen van het stedelijke leven van George Gershwin en Joe Jackson. 

‘Streetwise’ betekent ook ‘selfmade’ en daarom is er ook aandacht voor Georg Philipp Telemann, de man die van zijn moeder rechten moest studeren, maar die zó voor de muziek leefde dat hij wel moest componeren. Telemann ademde muziek: hij was productiever dan Bach en Händel samen en was in zijn tijd geliefder dan zijn beroemde generatiegenoten.

Speciaal voor dit programma werkt Calefax samen met choreograaf Sanne van der Put voor een geënsceneerde interpretatie van An American in Paris.

Concert én rondleiding
Volg om 13.00 uur, voorafgaand aan dit concert, de rondleiding door het Muziekgebouw. Een ticket voor de rondleiding kost € 10.

Streetwise Calefax (foto Sarah Wijzenbeek)
Streetwise Calefax (foto Sarah Wijzenbeek)