Jameszoo (foto Marcel Veldman)

Blind for ensemble and nonexistent soloist

Asko|Schönberg, Slagwerk Den Haag & Jameszoo
do 19 okt 2023 20:15 - 21:20
do 19 okt 2023
20:15 - 21:20
  • do 19 okt 2023
    20:15 - 21:20
    Grote Zaal

Programma

19.15 uur / Foyerdeck 1
Inleiding door Joep Stapel

20.15 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma
Jameszoo Blind*

na afloop / Entreehal
DJ Loradeniz

* Mede tot stand gekomen met steun van Muziekfonds Mauricio Kagel

Uitvoerenden

Asko|Schönberg
Jameszoo's Blind Group
Slagwerk Den Haag
Jameszoo elektronica
Ruimtetijd podiumbeeld

Uniek staaltje elektroakoestisch worstelen

Uit zijn eigen muziek verdwijnen, dat is wat Jameszoo wilde. Het is compleet mislukt, zegt hij zelf. Maar wat een glorieuze mislukking. De veelzijdige Bossche producer heeft een algoritmisch ‘muzikaal brein’ ontwikkeld dat een piano bespeelt én reageert op de meestermusici van Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag. En Jameszoo zelf, verbaasde god in zijn eigen klankuniversum, bestookt de musici waar hij kan met zijn elektronica. Een uniek staaltje elektroakoestisch worstelen om nooit te vergeten.

Jameszoo, alias Mitchel van Dinther, heeft een internationale reputatie als dj en producer van experimentele elektronische jazz. Op zijn laatste album, Blind (2022), legt Jameszoo zich toe op instrumenten die door middel van zelflerende algoritmes zichzelf bespelen. Daardoor is het klinkende resultaat steeds anders. En de sonoriteiten zijn nog uitheemser dan eerder. Jameszoos disklavier (gerobotiseerde piano) staat in de traditie van de pianola-etudes van Conlon Nancarrow: muziek die voor mensen vaak fysiek onmogelijk te spelen is. Maar wat een trip.

De ontwikkeling van dit project is mede mogelijk gemaakt door Rizoom en tot stand gekomen met steun van Fonds Podiumkunsten en Muziekfonds Mauricio Kagel


Programmaboekje