Una Cintiņa

Una Cintiņa

bespeelt 't Fokker-orgel
zo 14 jan 2024 11:00 - 12:00
zo 14 jan 2024
11:00 - 12:00
  • zo 14 jan 2024
    11:00 - 12:00
    Excl. drankje
    Kleine Zaal

Programma

Peter Planyavsky Tarantella 
Albert De Klerk Variaties over de sequentia 'Laudes Organi'
Imants Zemzaris Pastorales pour une flûte d’été
William Byrd Will Yow Walke the Woods soe Wylde 
Henk Badings Suite van kleine stukken voor 31-toonsorgel
Martin Lo-A-Njoe Toccata voor 31-toons Fokker-orgel

Uitvoerenden

Una Cintiņa Fokker-orgel

Een blik op de veelzijdigheid van het 31-toonsorgel

De van oorsprong Letse organist Una Cintiņa toont in het zorgvuldig samengestelde programma A Midwinter Day’s Dream de fascinerende wereld van het Fokker-orgel. Ze speelt onder andere heerlijk Engels werk van William Byrd in de zuivere middentoonstemming. Ze stelt het werk van haar landgenoot Imants Zemzaris voor, een mix van hedendaags minimalisme, meerstemmigheid en romantische lyriek. En ze eert de Nederlandse componist en organist Albert de Klerk die het Fokkerorgel goed kende. Samen met de overige werken biedt ze een mooie blik op de veelzijdigheid van dit orgel.

Una Cintiņa groeide op in Letland waar ze onder andere kerkmuziek, directie en orgel studeerde. In 2007 kwam ze naar Nederland waar ze aan het Conservatorium van Amsterdam verder studeerde. Inmiddels is ze muzikaal directeur van de RK parochie HH Matthias-Laurentius in Alkmaar en in die hoedanigheid veelvuldig als organist te horen. Ze promoot Letse orgel- en koormuziek, waarbij haar aandacht vooral uitgaat naar hedendaagse muziek.

Concert én rondleiding
Volg om 13.00 uur, na afloop dit concert, de rondleiding door het Muziekgebouw. Een ticket voor de rondleiding kost € 10.