Sweelinck Barokorkest

Les Boréades en andere hoogtepunten

Sweelinck Barokorkest
zo 4 feb 2024 15:00 - 16:45
zo 4 feb 2024
15:00 - 16:45
  • zo 4 feb 2024
    15:00 - 16:45
    Pauze 15:45
    Grote Zaal

Programma

Selectie uit opera’s van Jean-Philippe Rameau (Les Boréades, Hippolyte et Aricie, Dardanus, Castor et Pollux, Platée, Les fêtes d’Hébé, Les Indes galantes en Les surprises de l’amour)

Uitvoerenden

Sweelinck Barokorkest
Patrick Ayrton dirigent
Zangers van de afdeling Oude Muziek van het Conservatorium van Amsterdam

De expressieve lyriek van Jean-Philippe Rameau

Het Sweelinck Barokorkest van de afdeling Oude Muziek van het CvA brengt hoogtepunten uit Les Boréades, de laatste opera van Jean-Philippe Rameau. In dit virtuoze meesterwerk over koningin Alphise en Boreas, de god van de Noordenwind, wordt de liefde zwaar beproefd. Het is de kroon op het oeuvre van de dan tachtigjarige Rameau, die met deze lyrische opera alles wat hij tot dan toe had geschreven wilde overtreffen. 

Naast de selectie uit Les Boréades klinken aria’s en instrumentale delen uit andere opera’s van Rameau, waaronder zijn allereerste opera Hippolyte et Aricie, de tragedies Dardanus en Castor et Pollux, de komische opera Platée en de opéra-ballets Les fêtes d’Hébé, Les Indes galantes en Les surprises de l’amour. Een prachtig programma vol hoogtepunten, waarin de stemmen van de zangers van het Conservatorium van Amsterdam optimaal tot hun recht komen.

NB: Dit programma is gewijzigd t.o.v. de eerdere aankondiging. Kaartkopers ontvangen bericht.